danol148 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Mam na koncie 2 warki z konserw i jeszcze 2 do zrobienia na puszkach potem chciałbym przejść na zacieranie Tylko nie mam kompletnie pomyślunku jak się do tego zabrać, miejsce i chęci są a to chyba najważniejsze :o , ze sprzętu to na ten moment 2 plastikowe fermentatory 33L i 2 po kiszonej kapuście wiaderka ok 25l czekają na przygotowanie. Mam zamiar to robić w pomieszczeniu o wymiarach ok 4M na 5M budynek gospodarczy do gotowania gazówka 4 palnikowa (na szczęście nie pojechała na złom z ostatnim transportem) do gotowania się zrobi jakiś gar z kwasówy o grubym spodzie aby się nie przypalało wspawa się kranik i mufę z termometrem. Do tego też jakieś mieszadełko z rurki 0.5" i kawałka blachy kwaśnej. I teraz najważniejsze Kto z Doświadczonych kolegów by zaprosił na pokaz warzenia piwa bo na żywo wiadomo zawsze lepiej powiedzmy że mogą dojechać do ok 100km w 1 stronę od mojego miejsca zamieszkania i wymienić się doświadczeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Cześć. Z którego Gostynia jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Gostyń Wlkp. Koło Leszna do Bielska mogę też podjechać fajna droga jest jeździłem do Libiąża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 możesz wjechać do mnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Cześć Myślałem że z tego Gostynia koło Mikołowa stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Sam osobiście chętnie bym podpatrzył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Sam osobiście chętnie bym podpatrzył... To teraz potrzebny 1 chętny co dwóch nas przyjmie, w końcu człowiek nie jest taki żeby nie przygarną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Sam osobiście chętnie bym podpatrzył... To teraz potrzebny 1 chętny co dwóch nas przyjmie' date=' w końcu człowiek nie jest taki żeby nie przygarną[/quote'] a co tam, garażu mi chyba nie rozniesiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 To teraz pozostaje nam tylko zgrać termin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 no to proszę na pw albo gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 To się chłopaki nabawicie kompleksów w tym browarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 (edytowane) To się chłopaki nabawicie kompleksów w tym browarze. Widzałem zdjęcia bardzo mi pomogą w budowie mojego, zaborę kamerę i pokręcę trochę jak dostane koncesję na kręcenie Może się nakręci jakiś poradnik o zacieraniu dla innych Własnie coś podobnego chciałbym zrobić u siebie tylko nie w miedzi a w kwasie wiosną rusza remont pomieszczenia gospodarczego małe wyburzenie starego kurnika i będzie to o co mi chodzi Edytowane 28 Lutego 2010 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 możesz wjechać do mnie ... A wejściówki po ile ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Przemuś ty to od razu bilet miesięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Widzałem zdjęcia bardzo mi pomogą w budowie mojego, zaborę kamerę i pokręcę trochę jak dostane koncesję na kręcenie Może się nakręci jakiś poradnik o zacieraniu dla innych Własnie coś podobnego chciałbym zrobić u siebie tylko nie w miedzi a w kwasie wiosną rusza remont pomieszczenia gospodarczego małe wyburzenie starego kurnika i będzie to o co mi chodzi Witamy w klubie Całe szczęście że 95% pracy za mną. Teraz pozostaje mi dokończenie przejścia na grawitacyjny system oparty na kegach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Przemuś ty to od razu bilet miesięczny Dziękuję bardzo i mam nadzieję że w niedalekiej przyszłości skorzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 (edytowane) A z tym filmem to było by dobre. Są zagraniczne na youtube a polskich co kot napłakał. I wrzucić tu: http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?pid=42193#p42193 Edytowane 28 Lutego 2010 przez fabians Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A z tym filmem to było by dobre. Są zagraniczne na youtube a polskich co kot napłakał. I wrzucić tu:http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?pid=42193#p42193 U Józka masz co tydzień online, to lepsze niż youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Niech sie Josefik zgodzi i bedziem działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 możemy nawet musical nakręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi