Slawmir Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Warka nr 1 10.01.2017 Kolsch 13 BLG słód pilzneński Strzegom - 3,5kg słód monachijski typ 2 Strzegom - 2kg chmiel Lubelski (PL) - 50g Zacieranie: 10 min w 52C 40 min w 65C 20 min w 72C 10 min w 78C Chmilenie: 35g - 60' 15g - 20' Wyszło 20 L - 14,5 BLG Fermentacja 17 stC Drożdze S-05 26.01.2017 Zlanie na cichą - 2,7 BLG 13.02.2017 Butelkowanie - 5 g glukozy Edytowane 7 Maja 2017 przez Slawmir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Warka nr 2 25.03.2017 Irish Red Ale - 15BLG - słód pilzneński Viking Malt - 2kg - słód Rad Ale Viking Malt - 1kg - słód Cookie Viking Malt - 1kg - słód Karmelowy 300 Viking Malt - 0,5kg - chmiel Sybilla (PL) - 50g Zacieranie: 60 min w 67C 15 min w 72C 10 min w 78C Chmielenie: 30g - 60’ 10g - 10’ 10g - Whirlpool Wyszło ok. 22 litry 14,4 BLG Fermentacja 15C Drożdze S-04 05.04.2017 Zlanie na cichą 22.04.2017 3,4 BLG 5.53% Alk 75.20% Butelkowanie 4,5 g glukozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Warka nr 3 08.04.2017 Czeska IPA - CIPA 21L 15 BLG IBU:52 19 EBC - słód Pale Ale Strzegom - 5,5 kg - słód karmelowy 150 - 0,5 kg - chmiel Vital (CZ) - 50 g - chmiel Saaz (CZ) - 50 g Zacieranie: 10 min w 52C 40 min w 62C 20 min w 72C 10 min w 78C Chmielenie: 60’ 25 g Vital 20’ 25 g Vital 15’ 5 g Iris Moss 5’ 10 g Saaz 0' 25 g Sazz 5 dni na zimno 15 g Saaz Wyszło ok. 21,5 litry 16 BLG Fermentacja: S-05 15C 21.04.17 Zlanie na cichą 21 L 4 BLG 27.04.17 15g chmiel saaz na zimno luzem 06.05.17 3,9 BLG 6,4 % Alk. 75,6% butelkowanie 4 g glukozy 16-05-2017 nagazowanie poprawne Edytowane 16 Maja 2017 przez Slawmir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się