danol148 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Jak miło poczytać, że ktoś się wzoruje na moich przepisach Nie ma to jak się wzorować na mistrzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pracowity wtorek Warka 46 zabutelkowana z 170g glukozy wyszło 40 but 0,5l Warka 49 zabutelkowana z 140 ml syropu malinowego i 110 tabletkami słodzika wyszły 34 but. 0,33l i 4 but 0,5l Warka 48 koźlak zlana na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pracowity wtorek No to skoro puste pojemniki, to wypadałoby coś uwarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Będzie pszenica na drożdżakach od ciebie w czwartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Będzie pszenica na drożdżakach od ciebie w czwartek Jeszcze nie umarły z głodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Warka nr. 50 Pszeniczne Zasyp Pilzneński 2 kg Pszeniczny 2.5 kg Lubelski 25g WB06 z gęstwy od Poltera 45°C 10 min 54°C 10min 65°C 40 min 73°C 30 min 78°C filtracja i wysładzanie Filtracja bite 3 godziny normalnie jakaś kara czy coś Chmielenie 60 min 25g lubelskiego od zagotowania brzeczki. Warka 51 Marcowe II Zasyp Pilzneński 4kg Monachijski 0.5 kg Caramunich 0.2kg Drożdże Wyeast 2124 Bohemian Lager z gęstwy po Pilsie Marynka 15g Lubelski 20g zasyp 67°C 65°C 30 min 73°C 30 min 78°C wysładzanie i filtracja tutaj poszło jak z płatka w 30 min po robocie chmielenie 60 min marynka po zagotowania lubelski od 50 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Gratulacje z okazji 50 warki, coś cicho przemknąłeś przez ten jubileusz U mnie wczoraj filtracja też była tragiczna. To chyba przez halny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Gratulacje z okazji 50 warki, coś cicho przemknąłeś przez ten jubileusz U mnie wczoraj filtracja też była tragiczna. To chyba przez halny Faktycznie trochę wczoraj wiało a najbardziej w nocy jak wracałem od szwagra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Warka 47 pils zabutelkowana z 170g glukozy w smaku coś zupełnie innego niż dotychczas na suchych drożdżach zapowiada się dobre piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Szybko je "zapuszkowałeś", czyżby nie było co pić?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Dokładnie za tydzień idzie pszenica w butelki od następnej środy będzie co pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Warka 48 koźlak zabutelkowana z 150g glukozy wyszło 36 butelek 0,5l Warka 50 pszenica zabutelkowana z 200g glukozy wyszło 37 butelek 0,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Warka nr. 50 Pszeniczne Filtracja bite 3 godziny normalnie jakaś kara czy coś nie rozumiem dlaczego Wam filtracja tak długo trwa??? Mi normalnie nigdy jeszcze nie przekroczyła max 1 godzinki??? To może ja coś źle robię??? :/ Filtrator z oplotu zwinięty w ślimak dł 1m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 (edytowane) 2-12-2011 Warka nr 52 Pszenica ciemna Pilzneński 2kg Pszeniczny ciemny 2 kg Palony Carafa 30g WB 06 Lubelski 30g 45°C 10 min 54°C 10min 65°C 40 min 73°C 30 min 78°C filtracja i wysładzanie Gotowanie 1h Wyszły 23l Edytowane 13 Grudnia 2011 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Warka 52 zalana na cichą i zebrana gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Warka 53 Moja pierwsza 50 i jak na 1 raz problemy mieszadło nie dało rady i brak odpowiedniego gara do gotowania nie weszło do kega , keg zostanie przerobiony otwory zostaną zaspawane i będzie miał koło 60l. uchwyty zostaną wyprowadzone na zewnątrz i górny rant zostanie ścięty aby można było normalnie z niego wylewać ciecz. Bochemskie Bochemski 5kg Pilzneński 3 kg Carapils 1 kg Zakwaszający 0,2 kg 65 st 40 min 72 st 30 min 78 wysładzanie Wyszło 54l 12 blg chmielenie marynka 45g 1 godzina mech łyżeczka uwodniona na 15 min Lubelski 40g na 10 min Keg na taborecie Mieszadło tutaj szwagier się nie spisał wodę miesza idealnie ale zacier stoi w miejscu będzie tunigowane w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Przemo mieszadło naprawdę awangardowe Wytnij te łopaty i zrób na nowo. Z tego co widze to musiałoby być nieco szersze, poza tym zamiast dospawać na prosto zrób coś na wzór śmigła, skręcone. Pomogę również pionowe płaskowniki przy ściankach kega. http://picasaweb.google.com/panjozek/Browar?feat=directlink#5335681200771905922 Edytowane 17 Grudnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Łopaty będą gdzieś do połowy kega a wygięcie jest dopasowane do dna kega także nic się nie powinno przypalać. Ale tak to jest jak idziesz na wigilię zakładową i szwagra zostawisz samego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Nie musi być z ukosa, jak bedzie na prosto i ze "śmigłem" i nieco wyżej też się nie przypali. To mieszadło nie odprowadza Ci na boki słodu tylko go merda w jednej płaszczyźnie. Możesz mieć kłopot z równomierną temperaturą. Tak Ci tylko sygnalizuję, a zrobisz po swojemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 To TEN szwagier? Nie jest taki zły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ten szwagier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ten szwagier Nie, nie to na pewno ten szwagier http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?pid=130569#p130569 http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?pid=130636#p130636 Nie ma to jak szwagrem w wątku się podeprzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Darko wie że to TEN szwagier bo mam tylko jednego jak byś Krzysiek coś potrzebował to dam namiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Warka 52 zabutelkowana z 200g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Rok 2012 w browarze Stodoła rozpoczęty od zabutelkowania warki nr 51 Marcowe z 170g cukru Na 3 króli w planie do uwarzenia 50l Koelsch-a i zlanie Bomenskiego na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się