Skocz do zawartości

Mokrobroawar Stodoła


Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...

Kolejna pracowita niedziela

Od rana

 

Warka 58 Pils

Zasyp

Pilzneński 8lg

Monachijski 1 kg

Carapils 0.5 kg

 

Słody dodane w 67o C

65o 30 min

72o 40 min

78o Wysładzanie

 

Chmielenie 60 min

Marynka 40g 60 min

Mech na 20 min od końca

tettnanger 60g 10min

 

Wyszło 45l 130 BLG

 

Zabutelkowałem resztę z warki 55 2 skrzynki oraz Alta 5 skrzynek razem 7 i cała niedziela w kuchni dobrze że żona była w szkole to nie suszyła :D

Edytowane przez danol148
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 59 Bochemian wielkanocny

 

Zasyp

Pilzneński 9kg

Monachijski 1,5 kg

Drożdże W34

 

Marynka 40g 60 min

Mech na 20 min od końca

tettnanger 60g 10min

 

I na tym kończymy sezon na dolniaki. Uwarzę jeszcze może z 2-3 warki i zamykam sezon 2011.

Mam nadzieję że teraz piwka wystarczy, w piwnicy 18 skrzyneki. Ponad 150l jeszcze mam w trakcie fermentacji,do jesieni może być krucho :D

Edytowane przez danol148
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Mam nadzieję że teraz piwka wystarczy, w piwnicy 18 skrzynek w fermentacji. Ponad 150l jeszcze mam w trakcie fermentacji,do jesieni może być krucho :D

 

Będziesz musiał wydzielać sobie kryzysowe rację :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

W dniu 9-11-2012r wystartował nowy sezon 2012/2013.

 

Browar sporo się zmienił przez przerwę letnią otrzymałem bezwarunkową eksmisje z pralni do pomieszczenia gospodarczego gdzieś wcześniej były fotki tego pobojowiska :) także lato to były remonty nowe okno podłączenie do kanalizacji (zostało jeszcze podłączenie wody), porobione posadzki betonowe wytynkowane ściany i sufit elektryka jeszcze do zrobienia i drzwi do wymiany. ale można warzyć :P

 

Warka nr 60

 

Kolońskie

 

zasyp

Pilzneński ok 10 kg

pszeniczny ok 1,5 kg

chmiel tettnanger 90 gram

drożdże płynne gęstwa od Poltera dzięki zadane w sobote z rana a dzisiaj uciekają rurką :D

 

Fotki wstawię jak ogarnę ten burdel trochę bo normalnie wstyd na całej linii :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 62 100% pilzneńskiego

 

zasyp 10,5 kg Pilzneńskiego

 

65o 30 min

72o 30 min

 

chmielenie

marynka 50g. 60 min

lubelski 50 g.10 min

 

drożdże S04

 

Wyszło trochę ponad 50l 12o Blg.

 

Sam jestem ciekaw co wyjdzie z tego piwka :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 63 Sweet Stout

 

Zasyp

Pilzneński 9,5 kg

Carared 0.5 kg

Czekoladowy 1 kg

 

65o 40 min

72o 20 min

 

Chmielenie Perle 80 gr.

Laktoza 1 kg na 10 min

Drożdże gęstwa S04

 

Wyszło nie wiem ile , ale ponad 50l (13o Blg przed dodaniem laktozy) bo brzeczka zakryła zaspawane otwory w kegu :)

 

Warki 61 i 62 przelane na cichą 100% pilzneńskiego mętne jak cholera ale damy mu radę :D

Edytowane przez danol148
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 64 Marcowe

 

Zasyp

 

Pilzneński 8 kg

Monachijski 2 kg

Carapils 0,7 kg

Caraamber 0,4 kg

Carared 0,15 kg

 

Marynka 40 gr

Tetnanger 60gr

 

Drożdźe Wyeast 2001 Urquell Lager

 

55o 15 min

650 25 min

72o 30 min

78o Wysładzanie

 

Wyszło ok 50L 13 Blg

 

Warka 61 IRA zabutelkowana

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Pierwsze warka A.D 2013

 

Warka 65

Bochemskie

 

9 kg pilzneśki

1kg carapils

0.1kg zakwaszający

 

drożdże Wyeast 2001 Urquell Lager gęstwa po marcowym

 

60 st. 10 min

65 st. 25 min.

72 st 30 min

 

chmielenie 1,5h maryna 40g perle na 10min 50g

wyszło ok 50l 12,5 blg

 

Polter witek był Świetny muszę zajumać przepis i uwarzyć :D

 

W trakcie zabutelkowana warka 63

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Warka 66 Koźlak

 

Pilzneński 9 kg

Monachijski 4 kg

Carapils 1 kg

Caraamber 0.6 kg

 

lubelski 50g

marynka 35g

 

60 st ,15 min

65 st. 15 min

72 st 25 min

78 wysładzanie

 

wyszło coś ok 50l 16 BLG.

 

Z reszty zrobiłem warkę 67 malinowe z resztek wysłodziłem do 4 blg dolałem 2 litry syropu malinowego trochę mineralki i wyszło 20l 10 blg.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.