Morze Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, Z gory przepraszam za brak polskich znakow, pisze z kompa w pracy. Czy interesowal sie ktos moze slojami uniwersalnymi? Interesuje mnie roznica pomiedzy http://allegro.pl/balon-do-wina-18l-gasior-szeroka-szyjka-wino-sloj-i6749847625.html http://allegro.pl/sloj-fermentator-do-wina-18l-601618-sloik-butla-i6219290404.html Niby Biowin posiada certyfikat bezpieczenstwa, jednak czy ma to jakikolwiek wplyw na jakosc wyprodukowanego piwka? Roznica w cenie nie jest jakas spora, wiec lepiej kupic cos jakosciowo lepszego. Pozdrawiam Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Morze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 http://allegro.pl/sl...6219290404.htmloraz http://allegro.pl/ba...6749847625.html Linki nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morze Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Juz poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Mi to wygląda na identyczny produkt, szkło to szkło, nie widzę sensu kupowania tego droższego. Pewnie dopłacasz tylko i wyłącznie za nazwę firmy, która chce uchodzić za specjalistyczną w dziedzinie winiarstwa i piwowarstwa, stąd cena wyższa. Roznica w cenie nie jest jakas spora Ja widzę, że ta różnica jest spora Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Piwosz86 anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morze Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Co do ceny chodzilo mi bardziej o to, ze lepiej kupic raz i porzadny sprzet, niz pozniej zalowac i wymieniac. Dla mnie tez wygladaja identycznie. Jest jeszcze aukcja z 23l i chyba ten bedzie najlepszym rozwiazaniem dla warek 20l. Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bukszpan Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Używam tych tańszych, i mają one jednak pewna wadę. Zakrętki potrafią być odrobinę nieszczelne. Widzę że te z Biowinu różnią się właśnie zakrętką. Jeśli więc byłaby szczelniejsza, ale tego nie wiem oczywiście, to moim zdaniem warto by wtedy wydać te 30 złotych więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Czy taki słój to dobry pomysł chcąc leżakować mocne piwo przez powiedzmy pół roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verbin Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Też używam tych tańszych (26 litrów). Przez dwa miesiące lagerowałem w nich pilsy i wszystko przebiegło prawidłowo. Te, które używam wyprodukowane były w Chinach. Myślę, że te droższe też, bo wyglądają niemal identycznie. Edytowane 15 Czerwca 2017 przez verbin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramnic Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Czy taki słój to dobry pomysł chcąc leżakować mocne piwo przez powiedzmy pół roku? Ja leżakuję właśnie Old Ale. Leżakował póki co 2 miesiące i układa się powoli. Na pewno trzeba zwrócić uwagę na to, aby dobrze taki słój zakręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morze Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Używam tych tańszych, i mają one jednak pewna wadę. Zakrętki potrafią być odrobinę nieszczelne. Widzę że te z Biowinu różnią się właśnie zakrętką. Jeśli więc byłaby szczelniejsza, ale tego nie wiem oczywiście, to moim zdaniem warto by wtedy wydać te 30 złotych więcej. Zakretka w biowinie jest z tworzywa sztucznego i boje sie, ze z czasem sie wyrobi. Dzieki za odpowiedz spr moze i kupie po kazdym rodzaju. W razie co dorobie sobie dodatkowa uszczelke i powinno byc ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 A nie lepiej takie kupić http://www.browin.pl/biowin/wino-piwo-destylaty/balony/balony-waskootworowe/balon-do-wina-25-l-w-koszu-plastikowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Chyba podstawową zaletą słoja jest szeroki otwór i brak problemu z domyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Również używam tych tańszych. To nieprawda, że zakrętka jest nieszczelna, tylko czasem potrafi krzywo najść na gwint i się źle dokręcić. Trzeba na to zwrócić uwagę i wszystko jest dobrze. Zacząłem od jednego, obecnie mam takie 3 (bodajże 23 litrowe). Używam ich do piw z dzikimi drożdżami. Najdłużej trzymałem w takim flandersa - 16 miesięcy i wszystko było z nim w porządku, także ja je mogę z czystym sumieniem polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Używam takich słojów do nalewek - zwrócił bym uwagę, że czyszczenie tych rowków na kratownicy potrafi być irytujące. Gdyby pojawiły się takie gładkie - wyrzucił bym cały plastik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Używam tańszych do cichej i polecam. Nie polecam noszenia ich za te paski. Szczególnie pełnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Używam tańszych do cichej i polecam. Nie polecam noszenia ich za te paski. Szczególnie pełnych Urwał się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) na szczęście nie. Od razu je wywaliłem. Noszę je w takiej dużej torbie zakupowej z Auchan Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Czerwca 2017 przez Wobor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) To dlaczego nie polecasz skoro nie masz z nimi jakiegokolwiek doświadczenia? Ja natomiast w nich noszę pełne i polecam. Edytowane 19 Czerwca 2017 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) Doświadczenie mam takie, za raz spróbowałem i miałem wrażenie, ze zaraz pękną. Jak dla mie wystarczy. 23 l. nosisz pełne? Gratuluję odwagi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Czerwca 2017 przez Wobor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Również noszę je w tych szelkach i jest ok, bez gwałtownego rwania, wiadomo, powolutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Ja tam mam cykora... jak sobie wyobrażę te 20 litrów rozlane na schodach do piwnicy... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 23 l. nosisz pełne?Tak. Wyglądają niepozornie i też na początku jak na nie spojrzałem to się bałem, ale są zaskakująco mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morze Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 O te pasy raczej bym ske nie bal. Wytrzymaja sporo wiecej niz 20kg. Zastanawiam sie jeszcze nad slojami z malinowynos.pl. Tam jest jeszcze jeden rodzaj, taki bardziej zaokraglony. Ciekawe czy tez ma wyzlobienia w srodku. Zamowie po 2 z kazdego rodzaju i sie zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Tam można przecież wsadzić całą rękę i bez problemu te żłobienia wyszorować. Ja bym się nimi specjalnie nie przejmował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morze Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jakiej wielkosci kupujecie sloje? Zastanawiam sie nad 25l lub 23l. Moze tez kilka malych ale to za rok jak bede przelewal kwasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi