zielony07 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Ostatnio coś mi mętne piwo wychodzi. Podejrzewałem infekcję, ale piwo jest ciągle dobre. No i nabyłem tabletki Whirlflock. Używaliście ? Oczywiście nie proszę o odpowiedź tych co nie używali . Jakie efekty ? Edytowane 28 Czerwca 2017 przez zielony07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Używałem. Robią robotę. Trochę większe straty. Ostatecznie zaprzestałem. Polecam jednak spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Używałem. Robią robotę. Trochę większe straty. Ostatecznie zaprzestałem. Polecam jednak spróbować. Zaprzestałeś na korzyść czego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Na korzyść niczego. Piwo w 90% wychodzi mi klarowne. Jak się po fermentacji okazuje że jest błoto z małą szansą że z czasem się wyklaruje to używam łyżeczki żelatyny. Efekt super. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Żelatyna owszem, ale chyba nie latem.. U mnie lodówka zajęta ciągle na lagery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Heja - ten bitter co Ci dałem był z taką tabletką. Większych strat na wydajności nie odnotowałem. Kolsch był klarowany żelatyną więc chyba miałeś porównanie w efektach. W tych temperaturach próbowałem coś zdziałać z żelatyną - nic nie pomagało niestety - musi być niska temperatura żeby metoda zadziałała. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi