Jump to content

Belgian Speciality Ale z porzeczką


Recommended Posts

Witam. Czeka mnie przelanie na fermentację cichą belgian speciality ale 17,5 blg. Jako,  że jest sezon na owoce wpadłem na pomysł,  żeby zrobić 5 litrów z czarną porzeczka.  Ma to jakiś sens? Ile musiałbym dodać owocu,  żeby nie zdominował piwa? 

Link to comment
Share on other sites

Ja robiłem stouta z wiśniami, na 5l dałem jedno opakowanie wiśni mrożonych 450g, zostawiłem na miesiąc i wyszła mocna wyraźna wiśnia. Z porzeczką nie robiłem, ale pewnie nie dał bym więcej jak 500g na 5 l.Daj potem znać co Ci z tego wyszło.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.