Adrian28 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Witam. Czeka mnie przelanie na fermentację cichą belgian speciality ale 17,5 blg. Jako, że jest sezon na owoce wpadłem na pomysł, żeby zrobić 5 litrów z czarną porzeczka. Ma to jakiś sens? Ile musiałbym dodać owocu, żeby nie zdominował piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glingorth Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ja robiłem stouta z wiśniami, na 5l dałem jedno opakowanie wiśni mrożonych 450g, zostawiłem na miesiąc i wyszła mocna wyraźna wiśnia. Z porzeczką nie robiłem, ale pewnie nie dał bym więcej jak 500g na 5 l.Daj potem znać co Ci z tego wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 ale pewnie nie dał bym więcej jak 500g na 5 l Richard Lehr podaje orientacyjnie: 10 l brzeczki - 1 kilogram owoców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian28 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Dałem 0,5 kg owocu. Okazało się, że w zamrażarce była mrożona porzeczka, wiec odpuściłem dawanie świeżo zrywanej. Cokolwiek wyjdzie z tego eksperymentu, to napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się