CraftMat Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Witam...Mam takie pytanie do bardziej doświadczonych Kolegów Piwowarów. Uwarzyłem piwko na ekstraktach pszenicznych: chmiele: Sorachi Ace, Vic Secret (po 50g) drożdże: WB 06 dodatki: świeża mięta i limonki na 10 minut gotowania Po spróbowaniu oceniam goryczkę na około 80-90 IBU Co to wg Was jest za cudak? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 nic w stylu. Ale nie powiem napiłbym sie takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Można powiedzieć że to American Weizen, ale styl to żaden tyko wariacja na temat Weizena CraftMat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 A jeśli zrobiłeś ekstrakt początkowy ponad 16,5 to może być extreme hoppy mint&lime weizenbock. Ja tam lubię - tzn. swoje wersje podobnych piw lubiłem CraftMat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 No właśnie ekstrakt to tylko 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) No właśnie ekstrakt to tylko 12 A jak dokładnie chmieliłeś i jaka objętość? Teoretycznie (BLG 12 i IBU 80) to wygląda jak jakiś potworek wypalający plomby z trzonowców. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez zasada CraftMat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Jakie to w piciu jest? Pytam, bo też chcę trochę mocniej nachmielić na goryczkę piwo na WB-06, ale mam obawy o pijalność. CraftMat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 No właśnie ekstrakt to tylko 12 A jak dokładnie chmieliłeś i jaka objętość? Teoretycznie (BLG 12 i IBU 80) to wygląda jak jakiś potworek wypalający plomby z trzonowców. Wiesz, no pytasz kogoś, komu konkretna goryczka i nuty bananowy w połączeniu wcale nie przeszkadzają Gorycz nie jest zalegająca, zresztą chyba dzięki owocom też powstał jakiś balans Jakie to w piciu jest? Pytam, bo też chcę trochę mocniej nachmielić na goryczkę piwo na WB-06, ale mam obawy o pijalność. Uważam, że w temperaturze 10 stopni, przy normalnym nagazowaniu będzie bardzo pijalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 No właśnie ekstrakt to tylko 12 A jak dokładnie chmieliłeś i jaka objętość? Teoretycznie (BLG 12 i IBU 80) to wygląda jak jakiś potworek wypalający plomby z trzonowców. Zasada, najmniej objętościowo chmieliłem Vic Secret na goryczkę. Sypnąłem 10 g. Chmieliłem co 15 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 A ile wyszło ci wyliczone ibu? CraftMat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ok. 90 IBU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się