punix Opublikowano 27 Października Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października Warka nr 183 American Pils 12,5°Blg 24.06.2024 23.07.2024 Ekstrakt końcowy: 1,8°Blg Zawartość alkoholu: 5,8% IBU: 40 Słody (5 kg): - pilzneński Weyermann 5 kg Chmiele: - Amarillo 9,9% α 70 g - Chinook 10,6% α 60 g - Mosaic 9,5% α 70 g - Sabro 13,3% α 30 g Drożdże: - LalBrew NovaLager Dodatki: - whirlfloc 0,5 tabl. Zacieranie: 18 l wody 72°C 67-65°C 80 minut 72-70°C 120 minut 77°C Wysłodzone 28 l 10,8°Blg, gotowane przez 60 minut. Chmielenie: 60 minut: Chinook 25 g 15 minut: whirlfloc 0,5 tabl. 5 minut: po 30 g: Amarillo, Mosaic, Sabro hopstand: Amarillo 40 g, Chinook 35 g, Mosaic 40 g Fermentacja: 21,5 l 12,5°Blg. Temperatura 12 °C 16 dni, 15°C 7 dni, 5°C 6 dni. Butelkowanie: 21,5 l z dodatkiem 110 g cukru rozpuszczonych w 1,1 l wody. Uwagi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano Sobota o 20:44 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:44 (edytowane) Warka nr 184 American Table Saison 9,3°Blg 27.06.2024 21.07.2024 Ekstrakt końcowy: 0,2°Blg Zawartość alkoholu: 4,7% IBU: 25 Słody (4 kg): - pilzneński Weyermann 2,7 kg - pszeniczny Weyermann 0,7 kg - biscuit Castle Malting 0,4 kg - amber Simpsons Malt 0,2 kg Chmiele: - Amarillo 9,9% α 50 g - Chinook 10,6% α 30 g - Mosaic 9,5% α 30 g - Nelson Sauvin 9,2% α 50 g Drożdże: - LalBrew Belle Saison Dodatki: Zacieranie: Chmielenie: Fermentacja: 21 l 9,3°Blg. Temperatura 18-25°C wzrastająco 24 dni. Butelkowanie: 21 l z dodatkiem 120 g cukru rozpuszczonych w 1,1 l wody. Uwagi: Szczegółowe notatki zaginęły - może jeszcze kiedyś się odnajdą Edytowane Sobota o 20:44 przez punix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się