Skocz do zawartości

Hop Spider


Frona

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem nigdzie jaki jest wpływ wielkości oczek na proces chmielenia. Jaka będzie różnica pomiędzy siatką 180 mikronów a innymi np. 200 i więcej. Teoretycznie im mniejsze oczka tym lepiej? 

 

 

   
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przymierzałem się kiedyś do zrobienia. Także coś czytałem na ten temat i zbyt małe oczka się po prostu zapchają i brzeczka nie będzie dobrze cyrkulować. A zbyt duże przepuszcza chmiel. Jak coś by powstało to pochwal się proszę ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę szukałem informacji na temat siatki i często gęsto była siatka 250 mikronów (oczka 0,25mm). U nas na forum jest osoba bodajże "lewatywa" co prężnie wytwarza takie rzeczy o oczkach "250" i osoby które nabyła, sobie chwalą roboty tego hop spidera.

 

Poszukaj tematów o tym to będziesz wiedział co i jak :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę szukałem informacji na temat siatki i często gęsto była siatka 250 mikronów (oczka 0,25mm). U nas na forum jest osoba bodajże "lewatywa" co prężnie wytwarza takie rzeczy o oczkach "250" i osoby które nabyła, sobie chwalą roboty tego hop spidera.

 

Poszukaj tematów o tym to będziesz wiedział co i jak :-)

Szukałem , czytałem , niestety istotnego wpływu nie zauważyłem 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przymierzałem się kiedyś do zrobienia. Także coś czytałem na ten temat i zbyt małe oczka się po prostu zapchają i brzeczka nie będzie dobrze cyrkulować. A zbyt duże przepuszcza chmiel. Jak coś by powstało to pochwal się proszę ;-)

Wyszło coś takiego, istnieje możliwość powielenia jeśli ktoś by chciał. Wszystko z 316, zastosowana siatka 180 mikronów.  

post-17859-0-42291700-1503400662_thumb.jpg

post-17859-0-22917000-1503400664_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Przymierzałem się kiedyś do zrobienia. Także coś czytałem na ten temat i zbyt małe oczka się po prostu zapchają i brzeczka nie będzie dobrze cyrkulować. A zbyt duże przepuszcza chmiel. Jak coś by powstało to pochwal się proszę ;-)

Wyszło coś takiego, istnieje możliwość powielenia jeśli ktoś by chciał. Wszystko z 316, zastosowana siatka 180 mikronów.

 

 

Przymierzałem się kiedyś do zrobienia. Także coś czytałem na ten temat i zbyt małe oczka się po prostu zapchają i brzeczka nie będzie dobrze cyrkulować. A zbyt duże przepuszcza chmiel. Jak coś by powstało to pochwal się proszę ;-)

 

Wyszło coś takiego, istnieje możliwość powielenia jeśli ktoś by chciał. Wszystko z 316, zastosowana siatka 180 mikronów.

Kurczaczek ale profesjonalny sprzęt . Nawet o takim nie śniłem :-P jakie są wymiary tego cuda i czy testowane już było ?

Istnieje możliwość powielenia . Brzmi jak oferta handlowa. Ileż taka przyjemność się może wycenić ?

Edytowane przez n3uro
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

U mnie hopspider wisi nad jedną z grzałek, po prostu niecentrycznie.

I wszystko działa. Jak się sypnie chmiel to błyskawicznie widać efekt w całej objętości.

Chmielenie zgodnie z przepisami.:).Chmieliny oddzielone idealnie.

Ale zostaje przełom . I tu jest problem. Whirpool jest bez chmielin nieefektywny, nie daje się wytworzyć stożka.

To nie moja teoria, tak ludzie piszą.

Uprzednie miałem hopstopera, zapychał się permanentnie przy filtracji grawitacyjnej.

30 warek za mną a jeszcze nie mam ustawionego sprzętu, walka trwa.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.