buamazur Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Witam piwowarów. Przymierzam się do uwarzenia potężnej IPY nastawionej mocno na aromat. Chcę do tego użyć głównie Mosaica i Citry i chciałbym podpytać bardziej doświadczonych piwowarów o proporcje i czas chmielenia. Jestem przed zamówieniem surowców także wszelkie modyfikacje wskazane. Zakładane BLG ok 18, ilość brzeczki 21l, słód 10kg PA zacieranie jedno- temperaturowe, 62* 60min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Dział receptury autorskie służy do pochwalenia się swoim sprawdzonym przepisem, a nie do dyskusji na temat powstającego przepisu. Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buamazur Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Z tego co tu widzę, to większość postów w tym dziale jest o sprawdzenie receptury, także nie rozumiem Twojej odpowiedzi. Przepis na zacieranie jest, założenia co do piwa również, dopytuje tylko o chmielenie, na podstawie citry i mosaica. Moje pytanie brzmi tylko w jakich ilościach i na jakie czasy wrzucić chmiele. Na 3, 4 dni cichej też chcę coś dodać. I co na goryczkę najlepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jak napiszesz tu coś więcej i dokładniej to może ktoś ci coś doradzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się