Jump to content

Imperial IPA Moisac i Citra


Recommended Posts

Witam piwowarów. Przymierzam się do uwarzenia potężnej IPY nastawionej mocno na aromat. Chcę do tego użyć głównie Mosaica i Citry i chciałbym podpytać bardziej doświadczonych piwowarów o proporcje i czas chmielenia. Jestem przed zamówieniem surowców także wszelkie modyfikacje wskazane.  Zakładane BLG ok 18, ilość brzeczki 21l, słód 10kg PA zacieranie jedno- temperaturowe, 62* 60min.

Link to comment
Share on other sites

Z tego co tu widzę, to większość postów w tym dziale jest o sprawdzenie receptury, także nie rozumiem Twojej odpowiedzi. Przepis na zacieranie jest, założenia co do piwa również, dopytuje tylko o chmielenie, na podstawie citry i mosaica. Moje pytanie brzmi tylko w jakich ilościach i na jakie czasy wrzucić chmiele. Na 3, 4 dni cichej też chcę coś dodać. I co na goryczkę najlepiej?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.