redlum Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Witam. Wymyśliłem sobie taki przepis: 1.75kg Pale Ale 1kg Wiedeński 1kg Wędzony Weyermann 1kg pszeniczny 0.4 Czekoladowy Jasny Viking Malt 400 da mi to ok 23l piwa 12blg o kolorze ok 13SRM Słody takie dziwne bo mam tylko 1.75kg Pale Ale zacieranie na lenia w 68C chmielenie celuje w 25IBU Sybilla 6,9AA na 60min Sybilla 6,9AA na 15 min Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Z tą iloscią Weyermanna będzie mało wędzonki, jeśli chcesz wyraźną to dorzuć, nawet kosztem całego pale ale, wiedeńskiego i pszenicznego. Z tym słodem nie da się przegiąć, nawet 100% nie są jakieś wybitnie dymione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 23 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Więcej nie mam. Tym razem dam 1kg - a przy kolejnej wędzonej skoryguje.Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Takiej ilości wędzonego nie poczujesz, ale taka ilość powinna już wprowadzić nuty czekolady belgijskiej. Nie palone, tylko właśnie czekolady. Źle nie będzie, ale zmień slodownie jeżeli chodzi o wędzenie. Wie ktoś czy wikingowie intensywniej wędzą?Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) No i 13 SRM to taki miedziany kolor, więc to bardziej Red Ale będzie. Edytowane 24 Września 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 24 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Czyli co - 100g jęczmienia palonego na koniec zacierania? Boję się trochę o palonosc. A może zrobić herbatkę z niego dla koloru? Jaka metoda da mniej paloności? Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 A jaki chcesz profil słodowy piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się