Skocz do zawartości

Mangrove Jack's -Belgian Wit M21


drakon

Rekomendowane odpowiedzi

Mangrove Jack's -Belgian Wit M21
 
large_26037847058d906894a86c.jpg
 
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany do klasyczny belgijskch piw typu Witbier. Produkują piwa o smaku dobrze zbalansowanym między przyprawowymi fenolami a owocowymi estrami. Zachowują wyraźny profil słodowy.
Polecany do piw typu: Witbier, Grand Cru
 
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: 70-75%
Zalecana temp. fermentacji: 18° - 25°C
 

Fermentowałem nimi Wita w niższej temperaturze niż zalecana, 15-16C i wyszedł bardzo fenolowy/przyprawowy, tak bardzo że aż przykryło mi kolendrę i curacao. Jakie Wy macie wrażenia po użyciu tych drożdży?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A start w normalnym czasie? Piwo wyszło dobre technicznie?

A tak w ogóle jakie głównie przyprawy wyszły?

 

Tyle fajnych szczepów ma Mangrove ale po tej czarnej serii rok-dwa temu coś nieśpieszno mi do nich ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.