jac007 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Czy ktoś używa te pojemniki do fermentacji,proszę o opinie.http://domowybrowarek.pl/pl/fermentacja-rurki-urzadzenia-pomiarowe/199-pojemnik-stozkowy-fermentator-80l-ze-stelazem--5904730245012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cidrax Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Nie lepiej dopłacić ok. 200zł i mieć z nierdzewki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 2 godziny temu, Cidrax napisał: Nie lepiej dopłacić ok. 200zł i mieć z nierdzewki? Ten 80l dałem jako przykład ja chcę kupić 115l za 900zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Wy poważnie takie duże warki robicie że takie fermentory potrzebujecie? Pytam z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 30 minut temu, giekon napisał: Wy poważnie takie duże warki robicie że takie fermentory potrzebujecie? Pytam z ciekawości Co drugi temat jest o kupnie garnka 100l to chyba tak I to wszystko na "potrzeby własne " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 31 minut temu, giekon napisał: Wy poważnie takie duże warki robicie że takie fermentory potrzebujecie? Pytam z ciekawości W zeszłym tygodniu uwarzyłem 150l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Masakra, to ja "malutki" jestem na to wychodzi Ale jak takie ilości to i porządny sprzęt by się zdał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 16 minut temu, giekon napisał: Ale jak takie ilości to i porządny sprzęt by się zdał. Mam coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Słody na jedną warkę Edytowane 19 Października 2017 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 3 minuty temu, anteks napisał: Słody na jedną warkę To chyba masz coś dużego do warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 1 minutę temu, jac007 napisał: To chyba masz coś dużego do warzenia. Nie, normalna. No może ciut mocniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 8 minut temu, anteks napisał: Nie, normalna. No może ciut mocniejsza Wrzuć foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 4 minuty temu, jac007 napisał: Wrzuć foty. Czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 3 minuty temu, anteks napisał: Czego? Foty sprzętu do warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Nic specjalnego, lekko zmodyfikowany garnek z Lidla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Czyli mam rozumieć że warzycie na raty te warki? Bo trudno abyś zmieścił te słody do lidla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 6 minut temu, giekon napisał: Czyli mam rozumieć że warzycie na raty te warki Tak ,ja 150l warzę na trzy razy zajmuje mi to 12 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 wczoraj zeszło 19 godz ( z myciem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Co Wy robicie z taką ilością piwa?? Ja warze 25-30 l 2-3 razy do roku i jest wystarczająco dla 2-3 osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 łoooo matko to ja zupełny amator jestem, wareczki po 20 litów trzaskam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 1 minutę temu, quattro napisał: Co Wy robicie z taką ilością piwa?? Ja warze 25-30 l 2-3 razy do roku i jest wystarczająco dla 2-3 osób. Jak to co się robi z piwem? Spijają je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) 4 minuty temu, giekon napisał: Jak to co się robi z piwem? Spijają je Jednak na własny użytek to trochę tego picia jest. Chyba, że zastępuje wodę na co dzień Edytowane 19 Października 2017 przez quattro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 A wracając do tematu bo trochę z niego zboczyliśmy, ktoś używa takie większe fermentory? jakieś opinie, spostrzeżenia? Lepiej iść w nierdzewkę czy plastik daje radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Z powodzeniem używam taki: http://www.vinarskyraj.cz/katalog/sklizen-a-zpracovani/nerezove-nadrze/nerezove-nadrze-s-dusi/nerezovy-sud-s-dusi-320l i taki: http://www.vinarskyraj.cz/katalog/sklizen-a-zpracovani/nerezove-nadrze/nerezove-nadrze-s-dusi/nerezovy-sud-s-dusi-200l Polecam rozsądne wydawanie kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 9 godzin temu, Erikos napisał: Z powodzeniem używam taki: http://www.vinarskyraj.cz/katalog/sklizen-a-zpracovani/nerezove-nadrze/nerezove-nadrze-s-dusi/nerezovy-sud-s-dusi-320l i taki: http://www.vinarskyraj.cz/katalog/sklizen-a-zpracovani/nerezove-nadrze/nerezove-nadrze-s-dusi/nerezovy-sud-s-dusi-200l Polecam rozsądne wydawanie kasy. Tylko że to nie są fermentatory stożkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi