kordas Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) W imieniu Zachodniopomorskiego Oddziału Terenowego PSPD, mam zaszczyt zaprosić wszystkich Was do uczestnictwa w siódmej edycji Szczecińskiego Konkursu Piw Domowych. Konkurs zostanie przeprowadzony w dniach 23-25 marca 2018, w ramach konkursu piwowarzy będą mogli się zmierzyć w następujących kategoriach: 1. Lambik z dodatkami ( mogą to być owoce, ale też zioła czy przyprawy; wymagane będzie wyszczególnienie dodatków oraz opis efektu jaki piwowar chciał uzyskać) 2. Klasyczne Barley Wine (opis wg 17D BJCP 2015) 3. Dunkelweizen 4. Kolsch (opis wg 05B BJCP 2015) 5. Session New England IPA Szczegółowe opisy stylów, dokładna data przeprowadzenia, regulamin oraz pozostałe informacje dotyczące konkursu będą sukcesywnie publikowane zarówno w tym miejscu, jak i na profilu fb konkursu Dunkelweizen.pdf EBW.pdf Kolsch.pdf Lambik z dodatkami.pdf sesion-NEIPA.pdf Formularz dostępny na stronie konkursu: http://szkpd.pspd.org.pl/ ROLĘ FORMULARZA ZGŁOSZENIOWEGO PEŁNIĄ ETYKIETY GENEROWANE PODCZAS ZGŁASZANIA PIWA, KTÓRE NALEŻY NAKLEIĆ NA BUTELKĘ Regulamin-SzKPD-2018-v2.pdf Nagrody: 1 miejsce: - trofeum VII Szczecińskiego KPD - voucher o wartości 100zł do zrealizowania w CentrumPiwowarstwa.pl + darmowa wysyłka - 25kg słodów od Viking Malt + darmowa wysyłka 2 miejsce: - voucher o wartości 100zł do zrealizowania w TwojBrowar.pl - 10kg słodów od Viking Malt + darmowa wysyłka 3 miejsce: - 5kg słodów od Viking Malt + darmowa wysyłka Podmioty wspierające: - Stara Komenda - recepcja i przechowywanie piw, udostępnienie lokalu, posiłek dla sędziów - Nowy Browar Szczecin - udostępnienie lokalu, posiłek dla sędziów - Euryt, Wiesław Soliński - trofea - Dominik Grochowicki - przygotowanie dyplomów - Drukarnia Paw, Jerzy Miler - druk dyplomów - Druk Ekspres - przygotowanie koszulek - Elysium - wypożyczenie skrzynek Edited March 20, 2018 by kordas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted November 23, 2017 Author Share Posted November 23, 2017 Dodano opisy stylów, wszelkie uwagi lub zażalenia co do opisów można kierować do mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jtomas Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Dnia 23.11.2017 o 17:39, kordas napisał: Dodano opisy stylów, wszelkie uwagi lub zażalenia co do opisów można kierować do mnie Czy dopuszcza się użycie dodatku owoców w stylu NEIPA czy będzie to uznane za błąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 12 godzin temu, jtomas napisał: Czy dopuszcza się użycie dodatku owoców w stylu NEIPA czy będzie to uznane za błąd? Generalnie owoce nie powinny być stosowane, o ile ktoś dodałby jakąś niewielką ilość owoców, która by miała jedynie podnieść mętność, to sędziowie nie będą mieli jak tego zweryfikować, jednak dodatki owoców, które mają wpłynąć na smak/aromat będą traktowane jako błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jtomas Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 ok. dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Ile butelek barley wine trzeba będzie wysłać? 0,33l a ile 0,5l? Pytam teraz bo będę na dniach rozlewał i nie wiem czy wszystko pakować w 0,33. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Nie mamy jeszcze przygotowanego regulaminu, ale zawsze można przecież przesłać ekwiwalent w butelkach 0,33. Byle nie wypić wszystkiego przed konkursem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted December 22, 2017 Author Share Posted December 22, 2017 edit: dodano dokładną datę konkursu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartyr Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 On 13/12/2017 at 12:43 PM, bimbelt said: Nie mamy jeszcze przygotowanego regulaminu, ale zawsze można przecież przesłać ekwiwalent w butelkach 0,33. Byle nie wypić wszystkiego przed konkursem A startować można tylko z jednym stylem czy można w kilku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henx Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Możesz nawet we wszystkich pięciu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michau Michau Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 Witam, Ponieważ bedzie to mój pierwszy konkurs mam takie pytanie, czy użycie w Koelshu polskiego słodu będzie uznane jak błąd czy kraj pochodzenia słodu nie ma tu znaczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Witam, Ponieważ bedzie to mój pierwszy konkurs mam takie pytanie, czy użycie w Koelshu polskiego słodu będzie uznane jak błąd czy kraj pochodzenia słodu nie ma tu znaczenia?Możesz sam slodowac, liczy się efekt końcowy.Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ori2go Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Kiedy regulamin? Pisane z ręki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted January 10, 2018 Author Share Posted January 10, 2018 Regulamin jest gotowy w wersji beta, więc pewnie na dniach po ewentualnych uwagach osób, które dostały go do przejrzenia zostanie on opublikowany. Jak masz jakieś pytania i chcesz przeczytać "jeszcze nie oficjalną" informację to pisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rikijajko Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Co z barley wine leżakowanym z płatkami dębowymi? Nadaje się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted January 24, 2018 Author Share Posted January 24, 2018 Tak, pod warunkiem, że nie będzie tego czuć Tak serio, to będziemy oceniali właściwości sensoryczne piwa, jeśli piwo będzie przedstawiało cechy opisane w opisie stylu, a nie będzie wyczuwalnych cech "drzewnych" to ok, piwo przejdzie. Natomiast piwa leżakowane w beczkach/ z dodatkiem drewna nie powinny być wysyłane na konkurs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted January 24, 2018 Author Share Posted January 24, 2018 Regulamin dodano Link to comment Share on other sites More sharing options...
BROWAR KWARTA Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Dzień dobry, a kiedy będzie formularz zgłoszeniowy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Formularz powinien się ukazać w okolicach połowy lutego Link to comment Share on other sites More sharing options...
rikijajko Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 dzięki kordas za odpowiedź, to wysyłam wersję bez płatków Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaroM6 Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Co z formularzem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gummibeer Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Witam kiedy i gdzie będzie dostępny formularz zgłoszenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted February 21, 2018 Author Share Posted February 21, 2018 Formularz powinien być na dniach, niestety w dużym skrócie, stary system się posypał i nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gummibeer Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Uuuuu to lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaroM6 Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 A czas ucieka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now