Lucas-M Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Witam Jestem początkującym piwowarem.Mam zamiar uwarzyć Portera. I mam pytanie ile płatków owsianych potrzeba na ten zsyp?: - Pilzneński - 4,8 kg - Monachijski 2 - 1,5 kg - Karmelowy Żytni - 0,4 kg - Melanoidynowy - 0,35 kg - Karmelowy 600 - 0,2 kg - Czekoladowy 1200 - 0,15 kg Z góry dziękuje Edytowane 23 Października 2017 przez Lucas-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Poterowi, to do mleka dałbym ze 200g, więcej nie zje ;-) mrmrooz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Pomijając: literówki (poter - porter i zsyp - zasyp), poszedłbym w wygodę/ lenistwo i użył jednej paczki (w PL 400 albo 500 g) i w zależności od tego jak podbiły by mi BLG korygował pozostały zasyp żeby trafić w widełki stylu. Jaki litraż planujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas-M Opublikowano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) 52 minuty temu, zasada napisał: Pomijając: literówki (poter - porter i zsyp - zasyp), poszedłbym w wygodę/ lenistwo i użył jednej paczki (w PL 400 albo 500 g) i w zależności od tego jak podbiły by mi BLG korygował pozostały zasyp żeby trafić w widełki stylu. Jaki litraż planujesz? około 20 litrów sorki za literówki Edytowane 23 Października 2017 przez Lucas-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazi_heej Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Max 0.5kg i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się