dziedzicpruski Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Jak do tej pory myślałem, że każdy jest z nierdzewki, dzisiaj wrzuciłem kawałek samego oplotu do ługi i go zżarło do połowy (kruszy się w palcach) i wydzielił się jakiś gaz , Ma ktoś pojęcie co to sie porobiło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koholet Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Może oplot był z ocynkowanej stali. Wodorotlenek zareagował z cynkiem, tworząc wodór. Stal bez ochrony skorodowała. Ale ze stali jestem słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Rozne figle nam piwowarska rzeczywistosc plata. Ja na ten przyklad bylem przekonany, ze glowica kapslownicy (uzywam Emilki) jest zrobiona z czegos sensownego. A przy ostatnim kapslowaniu sie okazalo, ze jest slicznie ruda od rdzy. Nie przymierzajac - jak Paul Scholes, co nam 3 gole na Wembley wladowal. FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 po co wrzucałeś to do ługu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Pewnie w celu wyczyszczenia z pozostałości po słodzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 24 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 49 minut temu, Fenris napisał: po co wrzucałeś to do ługu ? To stary wężyk był, chciałem go oczyścić przed użyciem, w planie miałem zrobić sobie prymitywny filtr do szyszki (chmielenie na zimno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 10 godzin temu, sredstvom napisał: Rozne figle nam piwowarska rzeczywistosc plata. Ja na ten przyklad bylem przekonany, ze glowica kapslownicy (uzywam Emilki) jest zrobiona z czegos sensownego. A przy ostatnim kapslowaniu sie okazalo, ze jest slicznie ruda od rdzy. Nie przymierzajac - jak Paul Scholes, co nam 3 gole na Wembley wladowal. Tobie zardzewiała, ja mam stołową taką jakaś włoską (nową) też myślałem że solidna. Przy 4 warce źle wymierzyłem wysokość i cały ten trzpień na którym jest głowica pękł. Kolega zabrał i mam nadzieje że coś sensownego dorobi w pracy, swoją drogą chyba jestem pierwszym który zabił stołową kapslownice przy 4 warce ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 No, skoro metal okazal sie slabszy od szkla... Moze Wlosi naszego tupolewa robili - rozerwany przez bombe, ale szyby cale ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) co do SS i NaOH Selection of stainless steels for handling sodium hydroxide (NaOH) Ługowanie zachodzi powyżej 80°C a co do NaOH i szkła za Wiki ( Sodium hydroxide ) Cytuj Glass reacts slowly with aqueous sodium hydroxide solutions at ambient temperatures to form soluble silicates. Edytowane 25 Października 2017 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafio Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Tobie zardzewiała, ja mam stołową taką jakaś włoską (nową) też myślałem że solidna. Przy 4 warce źle wymierzyłem wysokość i cały ten trzpień na którym jest głowica pękł. Kolega zabrał i mam nadzieje że coś sensownego dorobi w pracy, swoją drogą chyba jestem pierwszym który zabił stołową kapslownice przy 4 warce ;(Ja kiedyś próbowałem odkazić Grete przed kapslowaniem w sterylizatorze parowym. Plastik tak się zacisnął na głowicy że zrobiła się zbyt wąska na kapsel Wysłane z Xperia XA1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 1 godzinę temu, Pafio napisał: Ja kiedyś próbowałem odkazić Grete przed kapslowaniem w sterylizatorze parowym No to chyba jesteś w ścisłej czołówce pomysłów od czapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafio Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 No to chyba jesteś w ścisłej czołówce pomysłów od czapy He he ale potem delikatnie przeszlifowalem i używam do tej poryWysłane z Xperia XA1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi