jac007 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 9 godzin temu, misiek4251 napisał: mnie te plastiki jakoś nie przekonują, cena kosmiczna, trochę dopłacić trochę pomyśleć i ma się kwasówkę. Kwasówka drożej wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek4251 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 24 minuty temu, jac007 napisał: Kwasówka drożej wychodzi. No drożej ale jakość nieporównywalnie wieksza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlow Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 15 godzin temu, zielony07 napisał: Niby do Pardubic niedaleko. Pisałeś do nich ? Kupowałem od nich warzelnię Kegking Robobrew, wszystko załatwiłem przez sieć/wysyłkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-r-k Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 16 godzin temu, marlow napisał: Kupowałem od nich warzelnię Kegking Robobrew, wszystko załatwiłem przez sieć/wysyłkowo. Jestem ciekaw, jak oceniasz sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dnia 14.12.2017 o 18:28, marlow napisał: Kupowałem od nich warzelnię Kegking Robobrew, wszystko załatwiłem przez sieć/wysyłkowo. Jaki był koszt przesyłki do Polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-r-k Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Dnia 28.12.2017 o 19:28, zegancio napisał: Jaki był koszt przesyłki do Polski? Ja zapłaciłem 5 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Teraz, j-r-k napisał: Ja zapłaciłem 5 euro Wow! Strasznie mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Orientuje się ktoś czy zmieści się 70L brzeczki tego fermentora ? w opisie na www jest zapis : -Pojemność 80 litrów umożliwia wykonanie praktycznie ponad 120 butelek piwa lub 80 butelek wina w końcu zrobisz piwo/wino na dłużej niż 1 miesiąc 120 butelek tj dla mnie 60 L.A zależy mi na 70 litrach. Więc pytam czy ktoś taki posiada i ma doświadczenie. http://domowybrowarek.pl/pl/fermentacja-rurki-urzadzenia-pomiarowe/266-pojemnik-stozkowy-fermentator-80l-5904730245005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Ja w tym tygodniu będę robił dwa fermentory stożkowe o poj 50l. Jak wyjdą ładne to pomyślę o wykonaniu kilku sztuk na sprzedaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Może kogoś zainteresuje, że prawdopodobnie w kwietniu TwójBrowar rozszerzy ofertę GF właśnie o ich fermentor stożkowy: https://www.grainfather.com/shop/conical-fermenter.html Mam tylko nadzieję, że będzie w zestawie z basic cooling edition, bo glycol chiller to mój budżet już nie wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JURGOWIAK Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 17 godzin temu, Dario63 napisał: Ja w tym tygodniu będę robił dwa fermentory stożkowe o poj 50l. Jak wyjdą ładne to pomyślę o wykonaniu kilku sztuk na sprzedaż. Trzymam kciuki żeby wyszły ładnie:) Za jakiś czas będę zainteresowany takim 120-200 l, więc jak wyjdzie tobie pięćdziesiątka, to może pokusisz się o większe pojemności?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Działam według planu,szkoda tylko że urlop się kończy.Fotki pokazują co dziś zdziałałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy coś się dzieje w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Jest zrobiony drugi fermentator,ale jeszcze bez góry. Chwilowo brak czasu,obiecuję poprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Te spawy czym są szlifowane,nie boisz się że będzie gniazdo infekcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Trzeba to wystawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Wytrawic jak to spawy w kwasowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dnia 31.10.2017 o 15:14, jac007 napisał: Czy ktoś używa fermentatory stożkowe proszę o opinię. Mam taki (30L plastikowy, 400zł)) i nie jestem za bardzo szczęśliwy. Po zebraniu gęstwy, na ściankach stożka zostają drożdże. Muszę spuszczać piwo do drugiego fermentora, żeby się ustało. Czyli dodatkowo dwa tygodnie i dopiero butelkowanie. Jedyny plus to zbieranie gęstwy. Spływa do małej banieczki, która z resztą nie ma szczelnej zakrętki. Czyli, przelewanie do odkażonego słoika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Mam używam i sprzedaje też..... https://www.facebook.com/browarwesolyamor/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Dnia 16.05.2018 o 19:35, Jedrek napisał: Mam taki (30L plastikowy, 400zł)) i nie jestem za bardzo szczęśliwy. Po zebraniu gęstwy, na ściankach stożka zostają drożdże. Muszę spuszczać piwo do drugiego fermentora, żeby się ustało. Czyli dodatkowo dwa tygodnie i dopiero butelkowanie. Jedyny plus to zbieranie gęstwy. Spływa do małej banieczki, która z resztą nie ma szczelnej zakrętki. Czyli, przelewanie do odkażonego słoika. A masz kranik czy tylko spust dolny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Zamontowałem jakieś 15/20cm powyżej spustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Po długiej przerwie pochwalę się jednym fermentorem.Jeszcze tylko nogi i będzie gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Fajne , a dekiel to szybkowar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Tak.Fermentor może być z rurką albo ciśnieniowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Gdzie wywalcowales taki piękny stożek? Zawór kulowy 1 cal czy większy ?Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi