Jump to content

Cydr. Czy to dobrze wygląda?


Recommended Posts

Heja. Zrobiłem cydr a raczej perry bo było wiecej gruszek. I pytanie: czy to wyglada dobrze? Pachnie w porządku. Pulpa opadla na dno, drożdżaki też ziewać do butelek po miesiącu?

15097988343871549202172.jpg

Link to comment
Share on other sites

@Łyskacz nie pisz posta pod postem, po to jest opcja: edytuj.

Wracając do tematu: klarować może się pól roku lub dłużej, rada żeby czekać z butelkowaniem do tego czasu jest co najmniej dyskusyjna.

Edited by Mibor
Link to comment
Share on other sites

To ja już w zasadzie nie wiem Chłopaki co robić ;) Mam czekać aż się samo w butli sklaruje? Jak to obserwuję to się jakoś nie garnie do sklarowania

 

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, CraftMat napisał:

To ja już w zasadzie nie wiem Chłopaki co robić ;) Mam czekać aż się samo w butli sklaruje? Jak to obserwuję to się jakoś nie garnie do sklarowania

 

Jeśli skończyła się fermentacja i drożdże posprzątały po sobie to bym butelkował

Link to comment
Share on other sites

Dnia 10.11.2017 o 22:22, Mibor napisał:

@Łyskacz nie pisz posta pod postem, po to jest opcja: edytuj.

Wracając do tematu: klarować może się pól roku lub dłużej, rada żeby czekać z butelkowaniem do tego czasu jest co najmniej dyskusyjna.

Zawsze tak robię i cydr wychodzi. I nie klaruje się pół roku. Wystarczy zlać z 2-3 razy znad osadu

Edited by Łyskacz
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.