JanuszMyszyński Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Sprawa jest taka: Zacząłem butelkowanie [syrop z glukozą dodany do piwa] i zabutelkowałem większość partii. No i pierdyknęła mi kapslownica. Nową będę miał około środy. Czy jak to teraz znów wleję do fermentora, pozwolę z tydzień przejeść drożdżom glukozę i na nowo dodam syrop do nowego butelkowania, to będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Może z tych resztek (o ile masz dobrą głowice do zaciskania)zrobisz jakąś namiastkę młotkowej i tym dokończysz kapslowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się