Browarowerowy Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Wiem, że temat był już wałkowany ale chciałem się upewnić. PartyKeg 5l z wbudowanym CO2 z browamatora wydaje się być świetnym rozwiązaniem. Tutaj moje pytania:1. Czy one faktycznie są jednorazowe czy jest możliwa wymiana wkładu CO2?2. Czy muszę używać surowca do refermentacji? Czy mogę poprostu po cichej przelać piwo do kega w dzień "imprezy" i będę je miał nagazowane z samego wkładu co2? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanzo1 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Czy jest możliwa wymiana naboju to jeszcze nie wiem. Ale sprawdzę, nabój jaki jest dostępny luzem w BA jest taki jak w pokrywce. Z tego co się zorientowałem ciężko będzie zdjąć pokrywkę, zatrzaski wyglądają solidnie. Dodaje się surowiec do refermentacji, powinno si dać go 10% mniej niż do butelek (taką informację uzyskałem z BA). Nabój jest tylko do wypchnięcia zawartości z beczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarowerowy Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Czy jest możliwa wymiana naboju to jeszcze nie wiem. Ale sprawdzę, nabój jaki jest dostępny luzem w BA jest taki jak w pokrywce. Z tego co się zorientowałem ciężko będzie zdjąć pokrywkę, zatrzaski wyglądają solidnie. Dodaje się surowiec do refermentacji, powinno si dać go 10% mniej niż do butelek (taką informację uzyskałem z BA). Nabój jest tylko do wypchnięcia zawartości z beczki.Ile trwa refermentacja w kegu. Jak wczesnie powinienem wlac piwo do kega by miec go na sylwestra?Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tombatold Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Się śpichaj - bo już mało czasu zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkis Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Lepszym w mojej opinii jest rozwiązanie. Brew barrell gdzie cała fermentacja zachodzi w beczułce i nie trzeba później zagazowywać. Nie dawno taką nabyłem ale jeszcze nie testowałem https://www.brewbarrel.co.uk/how-it-works/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 3 minuty temu, Arkis napisał: Lepszym w mojej opinii jest rozwiązanie. Brew barrell gdzie cała fermentacja zachodzi w beczułce i nie trzeba później zagazowywać. Nie dawno taką nabyłem ale jeszcze nie testowałem https://www.brewbarrel.co.uk/how-it-works/ Łomatko 1. czym ta blacha z linka różni się od blechy z BA? 2. widzę, że produkcja granatów szklanych to już nie jest na topie i teraz trzeba produkować bomby blaszane maciek1221 i Browarowerowy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 5 minut temu, Dr2 napisał: Łomatko 1. czym ta blacha z linka różni się od blechy z BA? 2. widzę, że produkcja granatów szklanych to już nie jest na topie i teraz trzeba produkować bomby blaszane Jak to czym? Nie widzisz że jest niebieska?! maciek1221 i Browarowerowy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 9 minut temu, anteks napisał: Nie widzisz że jest niebieska?! No fakt Przepraszam, mój monitor chyba kolory przekłamał Ale tak się też zastanowiłem i mam wątpliwość, czy ta Pani na fotce jest w zestawie do niego bo rozumiem, że lejek na pewno jest? Browarowerowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkis Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 NIe bardzo rozumiem czemu piszesz o granatach skoro w podanej przeze mnie jest zaworek który upuszcza nad ciśnienie. A czy niebieska czy bez koloru to już jest jeden **uj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 2 minuty temu, Arkis napisał: skoro w podanej przeze mnie jest zaworek który upuszcza nad ciśnienie Jeśli ten o tym zaworku napisał ten sam co pisał " After a week of fermentation, your beer is ready to enjoy. " i inne takie bzdety "markłetingowe", to życzę Ci powodzenia i smacznego Ale ja się nie znam ja tylko lubię dobre piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkis Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ale to przecież czy piwo będzie gotowe w tydzień czy po 3 tygodniach to jest bez znaczenia bo piwa nigdzie nie przelewasz. Beczułka jest zarówno fermentorem jak i końcowym opakowaniem. Udało mi się kupić za nie duże pieniądze więc spróbuję co z tego wyjdzie. podejrzewam że piwo nie będzie najwyższych lotów (zwłaszcza to z ekstraktu) ale pomysł mam taki żeby w tym później robić weizeny z uwagi na nie wielkie wybicie miałbym zawsze świerze piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarowerowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Łomatko 1. czym ta blacha z linka różni się od blechy z BA? 2. widzę, że produkcja granatów szklanych to już nie jest na topie i teraz trzeba produkować bomby blaszane Czyli na przyszlosc moge poprostu kupic beczke bez gazu i przeprowadzic refermentacje juz w beczce czy bomba blaszana gwarantowana?Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 2 godziny temu, Browarowerowy napisał: czy bomba blaszana gwarantowana? Gwarancji nie dam, ale jak dosypiesz gwoździ to rynek ISIS jest otwarty na tego typu tanie rozwiązania. Co by nie było jakoś nie wierzę by rzekomy zaworek ustawił w piwie takie nagazowanie jakie bym sobie życzył 4 godziny temu, Arkis napisał: Beczułka jest zarówno fermentorem jak i końcowym opakowaniem. Pomysł, ani nowy, ani wygodny w wydaniu domowym. Ot równie dobrze można pić Milda lub jakiekolwiek "Real Ale" nie wymagające wysokiego nagazowania, z każdego innego fermentora. Poza tym pozostaje problem gęstwy drożdżowej. Wspominany Hefe-Weizen owszem mam być mętny drożdżowo no ale to nie to samo co spijanie gęstwy Warz, próbuj i nie omieszkaj podzielić się z nami swoimi wrażeniami. Być może jest w tym jakaś "ukryta prawda"? Browarowerowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viko Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Witam,troche to wszysko chyba przekombinowane.Ja większść kapsluje ale część leje w 2l pety.Jak jest impra to odpalam mini kega.Kegi z BA to dziadostwo,ale jak sie go umyje i wysuszy po imprezie to daje rade.Mój używam 2 lata i sie trzyma. Pompka to FASS FRISCH z zewnętrzną drewnianą beczką(fajne i trzyma temperature)naboje 12g od wiatrówki.Ostatnio widziałem taki zestaw na olx za 70 zeta,naboje kupuje po 2 zeta. Taka troche zabawka ale dla kilku osób przy grilu wystarcza. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez viko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się