Jump to content

PartyKeg 5l


Browarowerowy

Recommended Posts

Wiem, że temat był już wałkowany ale chciałem się upewnić. PartyKeg 5l z wbudowanym CO2 z browamatora wydaje się być świetnym rozwiązaniem. Tutaj moje pytania:

1. Czy one faktycznie są jednorazowe czy jest możliwa wymiana wkładu CO2?

2. Czy muszę używać surowca do refermentacji? Czy mogę poprostu po cichej przelać piwo do kega w dzień "imprezy" i będę je miał nagazowane z samego wkładu co2?

 

Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

 

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

 

 

Link to comment
Share on other sites

Czy jest możliwa wymiana naboju to jeszcze nie wiem. Ale sprawdzę, nabój jaki jest dostępny luzem w BA jest taki jak w pokrywce. Z tego co się zorientowałem ciężko będzie zdjąć pokrywkę, zatrzaski wyglądają solidnie.

Dodaje się surowiec do refermentacji, powinno si dać go 10% mniej niż do butelek (taką informację uzyskałem z BA).

Nabój jest tylko do wypchnięcia zawartości z beczki.

Link to comment
Share on other sites

Czy jest możliwa wymiana naboju to jeszcze nie wiem. Ale sprawdzę, nabój jaki jest dostępny luzem w BA jest taki jak w pokrywce. Z tego co się zorientowałem ciężko będzie zdjąć pokrywkę, zatrzaski wyglądają solidnie.
Dodaje się surowiec do refermentacji, powinno si dać go 10% mniej niż do butelek (taką informację uzyskałem z BA).
Nabój jest tylko do wypchnięcia zawartości z beczki.
Ile trwa refermentacja w kegu. Jak wczesnie powinienem wlac piwo do kega by miec go na sylwestra?

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

3 minuty temu, Arkis napisał:

Lepszym w mojej opinii jest rozwiązanie. Brew barrell gdzie cała fermentacja zachodzi w beczułce i nie trzeba później zagazowywać. Nie dawno taką nabyłem ale jeszcze nie testowałem

https://www.brewbarrel.co.uk/how-it-works/

Łomatko :facepalm:

 

1. czym ta blacha z linka różni się od blechy z BA?

2. widzę, że produkcja granatów szklanych to już nie jest na topie i teraz trzeba produkować bomby blaszane :polew:

 

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, Dr2 napisał:

Łomatko :facepalm:

 

1. czym ta blacha z linka różni się od blechy z BA?

2. widzę, że produkcja granatów szklanych to już nie jest na topie i teraz trzeba produkować bomby blaszane :polew:

 

Jak to czym? Nie widzisz że jest  niebieska?!

Link to comment
Share on other sites

9 minut temu, anteks napisał:

Nie widzisz że jest  niebieska?!

No fakt :(

Przepraszam, mój monitor chyba kolory przekłamał :P

Ale tak się też zastanowiłem i mam wątpliwość, czy ta Pani na fotce jest w zestawie do niego bo rozumiem, że lejek na pewno jest?

Link to comment
Share on other sites

2 minuty temu, Arkis napisał:

skoro w podanej przeze mnie jest zaworek który upuszcza nad ciśnienie

Jeśli ten o tym zaworku napisał ten sam co pisał " After a week of fermentation, your beer is ready to enjoy. " i inne takie bzdety "markłetingowe", to życzę Ci powodzenia i smacznego :beer:

 

Ale ja się nie znam :(

ja tylko lubię dobre piwo :)

Link to comment
Share on other sites

Ale to przecież czy piwo będzie gotowe w tydzień czy po 3 tygodniach to jest bez znaczenia bo piwa nigdzie nie przelewasz. Beczułka jest zarówno fermentorem jak i końcowym opakowaniem. Udało mi się kupić za nie duże pieniądze więc spróbuję co z tego wyjdzie. podejrzewam że piwo nie będzie najwyższych lotów (zwłaszcza to z ekstraktu) ale pomysł mam taki żeby w tym później robić weizeny z uwagi na nie wielkie wybicie miałbym zawsze świerze piwko

Link to comment
Share on other sites

Łomatko :facepalm:
 
1. czym ta blacha z linka różni się od blechy z BA?
2. widzę, że produkcja granatów szklanych to już nie jest na topie i teraz trzeba produkować bomby blaszane :polew:
 
Czyli na przyszlosc moge poprostu kupic beczke bez gazu i przeprowadzic refermentacje juz w beczce czy bomba blaszana gwarantowana?

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, Browarowerowy napisał:

czy bomba blaszana gwarantowana?

Gwarancji nie dam, ale jak dosypiesz gwoździ to rynek ISIS jest otwarty na tego typu tanie rozwiązania. :P

Co by nie było jakoś nie wierzę by rzekomy zaworek ustawił w piwie takie nagazowanie jakie bym sobie życzył :(

 

4 godziny temu, Arkis napisał:

Beczułka jest zarówno fermentorem jak i końcowym opakowaniem.

Pomysł, ani nowy, ani wygodny w wydaniu domowym.

Ot równie dobrze można pić Milda lub jakiekolwiek "Real Ale" nie wymagające wysokiego nagazowania, z każdego innego fermentora.

Poza tym pozostaje problem gęstwy drożdżowej.

Wspominany Hefe-Weizen owszem mam być mętny drożdżowo no ale to nie to samo co spijanie gęstwy :(

 

Warz, próbuj i nie omieszkaj podzielić się z nami swoimi wrażeniami. Być może jest w tym jakaś "ukryta prawda"?

Link to comment
Share on other sites

Witam,troche to wszysko chyba przekombinowane.Ja większść kapsluje ale część  leje w 2l pety.Jak jest impra to odpalam mini kega.Kegi z BA to dziadostwo,ale jak sie go umyje i wysuszy po imprezie to daje rade.Mój używam 2 lata i sie trzyma.

Pompka to FASS FRISCH z zewnętrzną drewnianą beczką(fajne i trzyma temperature)naboje 12g od wiatrówki.Ostatnio widziałem taki zestaw na olx za 70 zeta,naboje kupuje po 2 zeta.

Taka troche zabawka ale dla kilku osób przy grilu wystarcza.

Edited by viko
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.