Kujawianin Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 White Labs - WLP655 Belgian Sour Mix 1 A unique blend perfect for Belgian-style beers, it includes Brettanomyces and Saccharomyces yeasts and the bacterial strains Lactobacillus and Pediococcus. Perfect for duplicating traditional spontaneous fermentations similar to those found in Belgian-style ales. Attenuation: 70%-80% Flocculation: Medium to Low Alcohol tolerance: Medium-High (8%-12%) Optimum fermentation temperature: 80°F-85°F White Labs - WLP655 Belgian Sour Mix 1 Unikalna mieszanka idealna do kwaśnych stylów belgijskich, zawiera szczepy drożdży Brettanomyces i Saccharomyces oraz szczepy bakterii Lactobacillus i Pediococcus. Idealna do kopiowania efektu spontanicznej fermentacji znanego z piw w stylach belgijskich. Odfermentowanie: 70%-85% Flokulacja: Średnia do Niskiej Tolerancja na alkohol: Średnia-Wysoka (8%-12%) Optymalna temperatura fermentacji: 26°C-29°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Używał ktoś tego blendu, jak efekty? Pytam bo mam zamiar wziąć się za flandersa i nie wiem czy czekać na Roeselare Blend (którego nigdzie akurat nie ma), czy spróbować tego blendu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 15 godzin temu, skazi napisał: Pytam bo mam zamiar wziąć się za flandersa i nie wiem czy czekać na Roeselare Blend Zrobiłem na nich pseudo lambika. Co prawda jeszcze piwo leży z owocami, ale IMO nie umywają się do Roeselare Blend i lepszy Flanders wyjdzie na nich. skazi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się