BrowarPAPI Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam, 13.01.2018r butelkowałem dwa piwa z cukrem do refermentacji na poziomie około 150g na warkę. Piwa wyszło 4 skrzynki. Jedną ze skrzynek trzymałem o temperaturze około 18-19 stopni celsjusza i się ładnie nagazowały. Pozostałe trzy skrzynki leżakowały w temperaturze około 5 stopni i się nie nagazowały. Czy jeżeli przeniosę teraz te skrzynki w cieplejsze miejsce to dadzą radę się jeszcze nagazować czy już raczej nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dadzą radę, zostaw na tydzień...sprawdź nagazowanie i jeśli będzie ok możesz przenieść do leżakowania w niskiej temperaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Spokojnie się nagazuje,przenieś w cieplejsze miejsce.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrowarPAPI Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedzi. Piwo już przeniesione w cieplejsze miejsce. Dam znać czy się udało nagazować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się