Jump to content

Nagazowanie piwa


Recommended Posts

Witam,

13.01.2018r butelkowałem dwa piwa z cukrem do refermentacji na poziomie około 150g na warkę. Piwa wyszło 4 skrzynki. Jedną ze skrzynek trzymałem o temperaturze około 18-19 stopni celsjusza i się ładnie nagazowały. Pozostałe trzy skrzynki leżakowały w temperaturze około 5 stopni i się nie nagazowały. Czy jeżeli przeniosę teraz te skrzynki w cieplejsze miejsce to dadzą radę się jeszcze nagazować czy już raczej nie?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.