dziedzicpruski Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Czy możliwe jest przypalenie brzeczki bez śladów przypalenia (kompletnie nie widać) a zapach jakby spalonego mleka, kaszy. Brzeczka o tyle nietypowa, że z żyta i z dużą ilością "mąki", pierwszy raz z czym takim się stykam, taka "mąka" zdarzała mi się wielokrotnie i było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkis Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Może jakiś stary zatęchły słód, warzyłeś już na tej partii słodu wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Słód jest raczej ok, walić zaczęło dopiero przy gotowaniu, nadmiar z wysładzania (niegotowany) nie miał tego zapaszku,dzisiaj próbowałem tego czegoś co robię i ma ten przypalony smaczek, czyli raczej kibel, z lenistwa zostawię jeszcze pare dni pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się