Piotr Rosiak Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Witam,dostałem od brata dwa kegi po coca coli ale nie maja w dekelkach odpowietrzenia.Przerabiał ktoś jaki odpowietrznik tam założyć czy kupić nowe dekle? Edytowane 16 Marca 2018 przez Piotr Rosiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greczek Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Kupić nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 3 godziny temu, Greczek napisał: Kupić nowe Po co generować zbędne koszty, odpowietrzysz naciskając "punkt" na głowicy którą podajesz gaz do kega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Dokładnie ja tak samo robię albo upuszczam gaz na szybko-złączce gdzie jest nakręcony króciec z wężem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Dokładnie ja tak samo robię albo upuszczam gaz na szybko-złączce gdzie jest nakręcony króciec z wężem.Też o tym samym myślałem a kupno nowych to koszt jednego dekla 70 ×2 to już 140 zeta + przesyłka .A jeszcze jedno pytanko a czy ten kryciec od gazu można jeszcze trochę skrócić żeby powietrze lepiej uszło?Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Możesz kupić końcówkę John Guest musisz tylko uważać żeby Ci piwo nie cofnęło się do węzą co2. Ogólnie nie rozumiem czemu ludzie tak demonizują złączki pin lock i brak zaworu bezpieczeństwa. Po pierwsze nie ma możliwości pomylić szybko-złączek bo nie da się ich założyć na odwrót. Sam od dawna używam takich kegów i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze. biardzkim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Możesz kupić końcówkę John Guest musisz tylko uważać żeby Ci piwo nie cofnęło się do węzą co2. Ogólnie nie rozumiem czemu ludzie tak demonizują złączki pin lock i brak zaworu bezpieczeństwa. Po pierwsze nie ma możliwości pomylić szybko-złączek bo nie da się ich założyć na odwrót. Sam od dawna używam takich kegów i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze.Jeżeli chodzi o szybko złączki do tych kegow to mam obydwa rodzaje zatrzaskowe i pinlock także z podłączeniem nie ma problemu.Chodziło mi tylko o pozbycie się powietrza podczas nagazowywania.A jeszcze raz zapytam tą krótszą rurkę od gazu można trochę skrócić aby lepiej pozbyć się powietrza czy jej długość ma jakieś znaczenie.Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Spokojnie możesz ja skrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Spokojnie możesz ja skrócić.Dzięki bardzoWysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Pewnie, że możesz skrócić i tym sposobem wlejesz trochę więcej piwa do kega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMTRY Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Właśnie przyjechały z Włoch, Cena za komplet w przedsprzedaży 30 zł. Wysyłka 8 zł listem lub pocztex pobranie 15 zł Wystarczy wywiercić dziurę w wieczku, jeszcze nie zmierzyłem suwmiarką ale ok 14mm i wspawać gniazdo. Jak ktoś chętny to pisać na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 W dniu 16.03.2018 o 22:56, Wajcha napisał: Jeżeli ktoś obawia się że keg może wybuchnąć z powodu za dużego ciśnienia to musi pamiętać o tym że jest jeszcze zawór bezpieczeństwa na reduktorze. mi ostatnio nie zadziałał i 50 bar poszło na keg, co by sie stało jakbym nie mial zaworu bezpieczeństwa w kegu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) 14 minut temu, leonzn napisał: mi ostatnio nie zadziałał i 50 bar poszło na keg, co by sie stało jakbym nie mial zaworu bezpieczeństwa w kegu ? A co jesli metalowe kegi sa bez zaworu? Edytowane 9 Listopada 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi