Olenek Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Pomysł na zostanie piwowarem narodził się w mojej głowie wczoraj. Jako że niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania muszę znaleźć sobie jakieś hobby. Od 3 lat zajmuję się produkcją wina oraz nalewek. Nie są to jakieś wybitnie trudne do wyprodukowania trunki, więc postanowiłem pójść krok naprzód i zając się piwowarstwem. Na początku chciałbym spróbować uważyć jakiegoś brew-kita, aby zapoznać się z podstawowymi pojęciami oraz procesami. Pozdrawiam Olenek EDIT: Zapomniałem dodać, że na codzień zajmuję się projektowaniem oraz produkcją fermentorów..... piekarskich o pojemnościach do 5000l Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez Olenek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 W takim razie życzę samych udanych warek na "nowej drodze życia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam i pozdrawiam. Poczytaj i zacznij zacierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Wręcz niesamowity wysyp nowych piwowarów. Oczywiście witam serdecznie i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Piwowara ps kiedy to w mojej okolicy pojawi się jakiś nowy piwowar :rolleyes: ps2 nowy jak nowy - jakikolwiek niech się pojawi Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 I ja witam. Czy ten sprzęt mógł się nadać do piwowarstwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi