deep floyd Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 witam, wyjezdam do Norwegi na jakiś czas i zdaje sobie sprawy ze nie dam rady bez warzenia piwa. czy piwowarstwo domowe jest tam legalne? bo wiem ze tam straszna prohibicja panuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zobacz mapę piwowarów. Mam wrażenie, że kilku forumowiczów pisze że Skandynawii, ale szczegółów nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogur_ek Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zajrzyj popołudniu na czat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 David Heath (z Youtube) mieszka w Norwegii… znaczy, że jest legalne i działa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Rozumiem że masz bana na googlu? https://en.wikipedia.org/wiki/Homebrewing#Legality deep floyd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 4 godziny temu, ogur_ek napisał: Zajrzyj popołudniu na czat Ogurek co to za kablowanie na kolegow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekMon Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Piwowarstwo domowe w Norwegii jest nie tylko legalne, ale i całkiem popularne. Ja na przykład o tym, że piwo można robić w domu dowiedziałem się jak przeprowadziłem się do krainy fiordów :-) Z dostępem do surowców też nie ma większych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deep floyd Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Dnia 18.04.2018 o 14:26, RadekMon napisał: Z dostępem do surowców też nie ma większych problemów. kupujesz z przesylka z polski czy jakis norweski sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 kupujesz z przesylka z polski czy jakis norweski sklep?Przesyłka z PL się nie opłaca, plus tutejsze sklepy maja dużo większy wybór. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deep floyd Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) dasz jakies namiary? sklep internetowy? Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez deep floyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekMon Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Osobiście kupuje tutaj https://www.bryggselv.no/ gdyż ich sklep stacjonarny mam jakieś 2km od domu. Tak jak wspomniał Lasek, przesyłka z PL byłaby nieopłacalna. Jedynie raz do roku robię sobie zapas chmielu jak przylatuje do PL. To akurat dużo miejsca w bagażu nie zajmuje, a i później magazynować też da radę jakiś czas. deep floyd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi