Jump to content

Piwo z resztek


goldi_WRO

Recommended Posts

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, goldi_WRO said:

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Wiedeński może nie przerobić tych 0.4 płatków, zmniejszyłbym ilość do 0.2. Przy tym zasypie i tak bedzie pełnia i "oleistość" owsa wyczywalna.

Z samej marynki 20g na 60m i 20g na 15m też wyjdzie Ci bardzo fajne piwko. Ja tam dodałbym kilo Pilzneńskiego, ale nie jest to konieczne. 

Link to comment
Share on other sites

Dzięki !  :)

 

kupię chyba jeszcze 50g Summer z Australii żeby było kwieciście i owocowo :) Dodam tak jak pisałeś tylko 20g Marynki na goryczkę i 20g tego summer na aromat, a potem resztę na cichą. 

 

Mam gęstwę Wyeast 1272 American Ale II, ciekawe co z tego wyjdzie.. prawdziwy fogiel mogiel :)

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.