goldi_WRO Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ja myślę, że jest do takich pytań przeznaczony wątek. A jako fan SMASHy nie wahałbym się ani chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 2 hours ago, goldi_WRO said: Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? Wiedeński może nie przerobić tych 0.4 płatków, zmniejszyłbym ilość do 0.2. Przy tym zasypie i tak bedzie pełnia i "oleistość" owsa wyczywalna. Z samej marynki 20g na 60m i 20g na 15m też wyjdzie Ci bardzo fajne piwko. Ja tam dodałbym kilo Pilzneńskiego, ale nie jest to konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi_WRO Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Dzięki ! kupię chyba jeszcze 50g Summer z Australii żeby było kwieciście i owocowo Dodam tak jak pisałeś tylko 20g Marynki na goryczkę i 20g tego summer na aromat, a potem resztę na cichą. Mam gęstwę Wyeast 1272 American Ale II, ciekawe co z tego wyjdzie.. prawdziwy fogiel mogiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi