Skocz do zawartości

Piwo z resztek


goldi_WRO

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 hours ago, goldi_WRO said:

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Wiedeński może nie przerobić tych 0.4 płatków, zmniejszyłbym ilość do 0.2. Przy tym zasypie i tak bedzie pełnia i "oleistość" owsa wyczywalna.

Z samej marynki 20g na 60m i 20g na 15m też wyjdzie Ci bardzo fajne piwko. Ja tam dodałbym kilo Pilzneńskiego, ale nie jest to konieczne. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki !  :)

 

kupię chyba jeszcze 50g Summer z Australii żeby było kwieciście i owocowo :) Dodam tak jak pisałeś tylko 20g Marynki na goryczkę i 20g tego summer na aromat, a potem resztę na cichą. 

 

Mam gęstwę Wyeast 1272 American Ale II, ciekawe co z tego wyjdzie.. prawdziwy fogiel mogiel :)

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.