leszcz007 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Co chcesz uzyskać dodając otręby? to przecież sama "łuska", przecież to bez sensu. Daj płatki, bo to cała pszenica. Ja chcesz, żeby to przypominało pszenicę, to staraj się nie przekroczyć 10% zasypu nie słodowanego, zrób prawidłowe zacieranie i użyj drożdży dedykowanych do tego stylu. Możesz zrobić: 50% pils 40% pszeniczny 10% orkisz/pszenica/mąka pszenna/itp Tom'ash Nowak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Jak biegałem za płatkami żytnimi to w pewnym momencie pomysł był by zastąpić je otrębami, no ale rzut oka na składniki odżywcze i węglowodanów nie za wiele (w porównaniu z płatkami) za to jest to prawie sama łuska, więc spodziewałbym się garbników. Nawet przy niewielkim udziale lepiej ich po prostu nie dać... Tom'ash Nowak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom'ash Nowak Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 no o to chodzi że płatków to nigdzie nie moge dostać... napaliłem się na pszeniczne z większą ilością pszenicy, a ta pszenice którą zamówiłem wykorzystałem do dunkela bo miałem za niego dobry feedback:) i zamiast 3kg s pszenicznego zostało mi 2 kg i chciałem troche przyaktorzyć stąd ta kombinatoryka, do niedawna myślałem że s pszeniczny zastąpie włąsnie płatkami i nie będzie większych strat w jakości ale znaleźć teraz te płatki to chyba niemożliwe na wsi jest. dzięki za szybką odpowiedź i sugestie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Orkiszowe też się nadają. Tom'ash Nowak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 jak na wsi, to pewnie jakiś rolnik ma zwykłą pszenice, ześrutuj i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom'ash Nowak Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 teraz to u nas ze świecą takich rolników szukać, znam jednego to jeździ jakimś infiniti i wątpię zeby wiedział jak pszenica wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 no o to chodzi że płatków to nigdzie nie moge dostać... Zastąp płatki kaszą manną, jest prawie w każdym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja kupiłem pszenicę na targu po 1,4 zł /kg, tylko śrutowanie tego to tragedia. Płatki są w LeClercu po 5 zł za 400 gr. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruk Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 W Auchan w Krakowie na dziale "wszystko na wagę"(cukierki,makarony itd. itp.) kupiłem ostatnio płatki pszenne błyskawiczne po 3,10 zł/kg dostępne też inne rodzaje płatków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 w Tesco wiele rodzajów płatków błyskawicznych dostępne w opakowaniach po 400g - od 2zł do 4zł za paczuszkę tylko żytnie nie są błyskawiczne - nazywają się górskie cokolwiek to znaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi