jac007 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 1 minutę temu, Fabian Bielinski napisał: Hahah Mińsk czy jakoś tak ? Bardzo fajnie sprawdza się ta lodówka jako dojrzewalnia do serów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Ja właśnie poskładałem sobie stc100 i przydała by mi się taka . Bardzo fajnie sprawdza się ta lodówka jako dojrzewalnia do serów. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 56 minut temu, WiHuRa napisał: Klarstein wyglądają dobrze, zaletą jest to że wszystko już w komplecie - kran, rurka itp. Mnie najbardziej interesuje grubość scianwk. Waga wskazuje, że nie powinny być bardzo cienkie. 56 minut temu, WiHuRa napisał: Jest jeden minus tych wszystkich garnków - odbierają szczęście oglądania fermentacji w przezroczystym wiadrze Coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Nie spodziewałbym się grubych ścianek. Używałem przez chwilę Klarsteina automat do warzenia, przypuszczam że grubość blachy w tym fermentorze jest identyczna czyli raczej cienka. Gawron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Hahah Mińsk czy jakoś tak ?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Lodówka to mińsk 16. Mam taką samą. Za 170 zł kupiłem. Bardzo ładnie chodzi z stc-1000 mieści dwa fermentory 33l w pionie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Moj sobotni zakup jak temperatury troche zelżeją to dam znac co to warte Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 50 minut temu, ebol77 napisał: Moj sobotni zakup jak temperatury troche zelżeją to dam znac co to warte Jak to mówią nic szczególnego dupy nie urywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Jak to mówią nic szczególnego dupy nie urywa.Wiem ale nie bylo nic sensownego powyżej 50 litrow ...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Te beczki są dobre na fermentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 (edytowane) https://www.b2b-partner.pl/beczka-plastikowa-curtec-68-l-zwezone-gardlo-zakrecane-wieko/ Edytowane 31 Lipca 2018 przez jac007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Twoje to? :OBeczki sa spoko tyle ze mi chodziło o stożkowy z mozliwoscia przeprowadzania cichej bez przelewania. Nie chciałem nierdzewki bo w piwnicy nie mam odpływu i nie mógłbym go tam myć..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Przy tych stożkowych lepiej nie używać mchu irlandzkiego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Bo sie zrobi kupa na dnie i zapcha?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 9 godzin temu, bart3q napisał: Czemu Zatyka zawór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 13 minut temu, jac007 napisał: Zatyka zawór. Nie dekantujesz znad osadu przedwlaniem do fermentora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 W kadzi warzelnej mam Hop spider i Hop stopper 300 mikronów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 A jA nie uzywam mchu, wole whirlflock jak co ale i tak to co leci w keg nie uzywam takich wynalazkow - grawitacja zrobi swoje i po miesiacu w kegu leci krysztal. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Odświeżę troche temat bo też się przymierzam do fermentora z nierdzewki, lecz na stożkowe nie puszcza budżet. Kolega Vettis podesłał zdjęcia swojego fermentora z płaskim dnem. Czy używacie takich garów i jak one zdają egzamin . Widzę na zdjęciu, że ten gar jest trochę przerobiony bo wmontowano zawór na dole i górze. Na dole to proste żeby grawitacyjnie przelać, lecz co ma za zadanie górny zawór. Czy te zawory są wspawywane czy przykręcane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Jakbym juz sie w nierdzewne pakowal, to stozkowe. Inaczej nie widze powodu pakowania kasy w metal - plaskodenne to kupilbym beczki z PE. Mam za to pytanie w przeciwnym kierunku. Widział ktos male fermentory stożkowe z PE, PP albo PET? Takie max 30l. Edytowane 23 Listopada 2018 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 24 minuty temu, c64club napisał: Mam za to pytanie w przeciwnym kierunku. Widział ktos male fermentory stożkowe z PE, PP albo PET? Takie max 30l. https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/fastferment_plastikowy_fermentor_stozkowy_30_l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi