Jump to content

Butelkowanie - butelki po Książęcym


Recommended Posts

Hej! Jutro butelkuję hefeweizena. Mam sporo butelek po Tyskim Książęcym i zamierzałem je wykorzystać, ale jak na nie patrzę teraz to zdają mi się być takie jakieś cienkie i kruche. Ma ktoś doświadczenia z nimi? Planuję nasycenie w okolicach 3 - 3,3 czyli taka dolna granica dla niemieckiej pszenicy, nie mniej jednak jest to spore gazowanie. Wytrzymają?

Link to comment
Share on other sites

14 minut temu, verth napisał:

Hej! Jutro butelkuję hefeweizena. Mam sporo butelek po Tyskim Książęcym i zamierzałem je wykorzystać, ale jak na nie patrzę teraz to zdają mi się być takie jakieś cienkie i kruche. Ma ktoś doświadczenia z nimi? Planuję nasycenie w okolicach 3 - 3,3 czyli taka dolna granica dla niemieckiej pszenicy, nie mniej jednak jest to spore gazowanie. Wytrzymają?

 

Jeżeli nie mają żadnych uszczerbków mechanicznych - to wytrzymają :)

Link to comment
Share on other sites

Stoi parę koło mnie... jest w nich hoops oktawia i hefe  są od kilku miesięcy i nic się nie dzieje. Dobre i sprawdzone przez parę lat są też po Braniewie (zero granatów na ładne kilkaset piw)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.