verth Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Hej! Jutro butelkuję hefeweizena. Mam sporo butelek po Tyskim Książęcym i zamierzałem je wykorzystać, ale jak na nie patrzę teraz to zdają mi się być takie jakieś cienkie i kruche. Ma ktoś doświadczenia z nimi? Planuję nasycenie w okolicach 3 - 3,3 czyli taka dolna granica dla niemieckiej pszenicy, nie mniej jednak jest to spore gazowanie. Wytrzymają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisQ Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 14 minut temu, verth napisał: Hej! Jutro butelkuję hefeweizena. Mam sporo butelek po Tyskim Książęcym i zamierzałem je wykorzystać, ale jak na nie patrzę teraz to zdają mi się być takie jakieś cienkie i kruche. Ma ktoś doświadczenia z nimi? Planuję nasycenie w okolicach 3 - 3,3 czyli taka dolna granica dla niemieckiej pszenicy, nie mniej jednak jest to spore gazowanie. Wytrzymają? Jeżeli nie mają żadnych uszczerbków mechanicznych - to wytrzymają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verth Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Ja też pszenicę butelkowalem kilka razy w tych butelkach i było Ok. Oczywiście z adekwatnym nasyceniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMyszyński Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Butelkuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlito Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Stoi parę koło mnie... jest w nich hoops oktawia i hefe są od kilku miesięcy i nic się nie dzieje. Dobre i sprawdzone przez parę lat są też po Braniewie (zero granatów na ładne kilkaset piw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi