Skocz do zawartości

Belgian Golden Ale na gęstwie po Witbier - czy będzie czuć kolendrą?


tomitomi13

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję warzyć serię piw na droźdżach Wyeast 3944 Belgian Witbier:

https://wyeastlab.com/yeast-strain/belgian-witbier

w następującym schemacie.

 

1. Witbier > 12-13P

Zebranie Gęstwy

2. Seria Golden Ale potem zebranie gęstwy itd >> Belgian Strong Ale i może  Belgian IPA.

 

PYT:

Czy po zebraniu gestwy po Witbierze do kolejnych piw nie przedostaną się posmaki kolendry i curacao?

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie będzie. Często robiłem Witbiera na rozruch dla drożdży na tripla lub dubbla i aromat nie przejdzie - drożdże nie nasiąkają nim, a nawet jak wlejesz trochę piwa z nimi to zginie on w dużej warce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.