tomitomi13 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Planuję warzyć serię piw na droźdżach Wyeast 3944 Belgian Witbier: https://wyeastlab.com/yeast-strain/belgian-witbier w następującym schemacie. 1. Witbier > 12-13P Zebranie Gęstwy 2. Seria Golden Ale potem zebranie gęstwy itd >> Belgian Strong Ale i może Belgian IPA. PYT: Czy po zebraniu gestwy po Witbierze do kolejnych piw nie przedostaną się posmaki kolendry i curacao? josephson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Nie będzie. Często robiłem Witbiera na rozruch dla drożdży na tripla lub dubbla i aromat nie przejdzie - drożdże nie nasiąkają nim, a nawet jak wlejesz trochę piwa z nimi to zginie on w dużej warce. josephson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomitomi13 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 27 minut temu, Undeath napisał: Często robiłem Witbiera na rozruch dla drożdży na tripla lub dubbla Własnie o to chodzi... ten wit jest na rozruch BTW: Pozdrowienia z Nowej Soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 1 minutę temu, tomitomi13 napisał: Własnie o to chodzi... ten wit jest na rozruch BTW: Pozdrowienia z Nowej Soli Siedzisz w Nowej Soli? Ja tam pracuje w NS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi