tomitomi13 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Planuję warzyć serię piw na droźdżach Wyeast 3944 Belgian Witbier: https://wyeastlab.com/yeast-strain/belgian-witbier w następującym schemacie. 1. Witbier > 12-13P Zebranie Gęstwy 2. Seria Golden Ale potem zebranie gęstwy itd >> Belgian Strong Ale i może Belgian IPA. PYT: Czy po zebraniu gestwy po Witbierze do kolejnych piw nie przedostaną się posmaki kolendry i curacao? josephson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Nie będzie. Często robiłem Witbiera na rozruch dla drożdży na tripla lub dubbla i aromat nie przejdzie - drożdże nie nasiąkają nim, a nawet jak wlejesz trochę piwa z nimi to zginie on w dużej warce. josephson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomitomi13 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 27 minut temu, Undeath napisał: Często robiłem Witbiera na rozruch dla drożdży na tripla lub dubbla Własnie o to chodzi... ten wit jest na rozruch BTW: Pozdrowienia z Nowej Soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 1 minutę temu, tomitomi13 napisał: Własnie o to chodzi... ten wit jest na rozruch BTW: Pozdrowienia z Nowej Soli Siedzisz w Nowej Soli? Ja tam pracuje w NS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się