Jankasper Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Jak w temacie. Planuję na rodzimej kaskadynie 4.5AA single hop. Celuje w 10blg. 23l. Jako zasyp 4.5kg pilznenskiego. 70min w 66C Mam 2 wizje chmielenia. 200g na 15m albo 20fwh 50g-20m 50g - 7m Drożdże to będzie zdrowa gęstwa danstar nottingham. Które chmielenie wybrać? Podrasować zasyp jakimś karmelem, specjalem albo może płatkami? Pokolorowac piwo 10gcarafa ? Tego chmielu w domu jeszcze nie używałem, oprócz warek typu apa, które dopiero idą do butelek. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 To już zależy od twojego smaku czy chcesz to podkolorować. Ja zawsze dodaje te 100-200 g jasnego karmelu nie tyle co dla koloru co dla posmaku lekkiego. Co do chmielenia dwie rzeczy: Chmiel granulat czy szyszka? Jak chłodzisz? Chłodnica czy chill out? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 4 hours ago, Undeath said: Co do chmielenia dwie rzeczy: Chmiel granulat czy szyszka? Jak chłodzisz? Chłodnica czy chill out? Granulat. Właśnie po Twoim wpisie o CDA postanowiłem kupić od razu 1kg:) Chłodzenie chłodnica, ok 20 min do 16C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 To wrzucaj na Flame Out go szkoda chmielu na 15' minut bo aromat wtedy nie wyjdzie z niego. Z 50 g po wyłączeniu palnika wystarczy. Jankasper 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ma to sens. Tylko goryczki trochę dorobię na FWH, bo ibu wypada blado. Wstępnie jest wizja na 4kg pilznenskiego, 0.3 carahell i 0.2 zakwaszajacego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się