SynMojegoStarego Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Czysto teoretycznie zapytam, czy można ubić pojawiającą się infekcję dodając chmiel do fermentora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Nie. Chmiel traktuj raczej jako inhibitor, czyli coś co może zwolnić rozwój bakterii (chyba też tylko, albo głównie, gram dodatnich). Dodatkowo nie ma większego wpływu na grzyby, czyli drożdże, w tym te dzikie. Edytowane 9 Października 2018 przez Daniel() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 9 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się