rob7320 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Tak jak temacie, co tak ładnie zakwitło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 14 minut temu, rob7320 napisał: Tak jak temacie, co tak ładnie zakwitło? Stawiam na obca cywilizacje. Dzwon do NASA. majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Ewentualnie kwiat paproci majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 pięknie Ci to zdjęcie wyszło; jak z jakieś stacji kosmicznej P.S. zdaje się, że to drożdże (chyba że jesteś zdziwiony bo jeszcze ich nie zadałeś... ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 13 minut temu, Jancewicz napisał: P.S. zdaje się, że to drożdże (chyba że jesteś zdziwiony bo jeszcze ich nie zadałeś... ?) Nie no drożdże zadałem , fermentacja się skończyła , przymierzałem się do chmielenia na zimno , a tu coś zaatakowało . Czy to mogą być dzikusy czy bakterie ( o ile ze zdjęcia można wywnioskować ) . W smaku nie czuć kwasa lub innych efektów ubocznych ot takie piwo nieułożone po fermentacji . Pewno nie zaryzykuje wypicia go traktuje to jako lekcję na przyszłość , drożdże zadawałem na drugi dzień po schłodzeniu i w pomieszczeniu gdzie panuję nie najlepsze warunki ( piwniczka ziemna , wilgoć ) no i pewno wpuściłem pasażerów na gapę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 26 minut temu, rob7320 napisał: pewno wpuściłem pasażerów na gapę jeśli już po fermentacji to masz rację, infekcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Pawlicki Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Jeśli nie popsuło się w sensie smaku, to generalnie nie masz się czego bać, jeśli to nie pleśń (a raczej dzikie drożdże) to ci nie zaszkodzi. Nie no drożdże zadałem , fermentacja się skończyła , przymierzałem się do chmielenia na zimno , a tu coś zaatakowało . Czy to mogą być dzikusy czy bakterie ( o ile ze zdjęcia można wywnioskować ) . W smaku nie czuć kwasa lub innych efektów ubocznych ot takie piwo nieułożone po fermentacji . Pewno nie zaryzykuje wypicia go traktuje to jako lekcję na przyszłość , drożdże zadawałem na drugi dzień po schłodzeniu i w pomieszczeniu gdzie panuję nie najlepsze warunki ( piwniczka ziemna , wilgoć ) no i pewno wpuściłem pasażerów na gapę . Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się