Grisha Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Na rynku pojawiło się coś co można nazwać cyfrową rurką fermentacyjną. Urządzenie mierzy temperaturę oraz ilość wydobywającego się CO2. Na tej podstawie można monitorować proces fermentacji. Łączność poprzez wifi i efekty można śledzić na smartfonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Jest też Polska inicjatywa nazywa się BeerBobWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majlosz Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 150$...mi chyba termometr i balingomierz wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 A ispindel który od razu steruje temperaturą lodowki ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_blazej Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Ale iSpindel nie steruje lodówką. Bachi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Myslalem ze potrafi:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burymichu Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Sam z siebie nie potrafi. Ale jak go połączysz np z Craftbeerpi to już tak I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_blazej Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Albo z brewpiless albo z dowolnym innym sterownikiem fermantacji. Tą samą funkcję posiada brak iSpindla ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burymichu Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Brak iSpindel posiada również inne funkcje (dla niecierpliwych). Np: "nie wiem czy już odfermentowało, więc będę otwierał fermentor co 2 dni" Ja wolę tak: Bachi, ebol77 i Typhon 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 iSpindel + brewpilless i nic więcej nie potrzeba. Dosyć ze steruję lodówką to jeszcze nie trzeba przez 2 tygodnie zaglądać do lodówki i fermentatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi