Pierre Celis Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Prosiliście o sprawdzoną recepturę na Irish Red Ale – oto ona ? Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane, właściwie mogę polecić, to piwo każdemu początkującemu piwowarowi. RECEPTURA ze słodów na 20l piwa o ekstrakcie 13Blg Surowce słód pale ale 3,5kg słód carared 0,4kg słód monachijski typ I 1,0kg jęczmień palony [1100EBC] […] Artykuł Irish Red Ale – receptura ze słodów pochodzi z serwisu blog.homebrewing.pl. View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Pytanie do ludzi madrych na forum: przy ostatnich zakupach (hurtem na 5 warek) zaopatrzylem sie m.in. w slod czekoladowy, ale o palonym jeczmieniu juz, biedny mis, nie pomyslalem. Moge sypnac troche tego szoko na mash-out bez obawy ze spieprze sobie efekt, czy lepiej pobiegac po miescie i poszukac tego jeczmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Spróbuj w tej ilości nie wyjdzie w smaku raczej. Tylko, że kolor może nie wyjść taki jak z jęczmienia palonego bo ten ma 1100 EBC, a taka czekolada max 900EBC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Czyli gra nie warta swieczki, wydam lepiej te dodatkowe kilka zlotych i zrobie na jeczmieniu, jak w ksiazce pisze. W koncu ma byc czerwone, a nie blotniste. Podziekowal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się