Westvleteren Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Hej, Czy ktoś z Was mieszał drożdże? Chcę zrobić RISa, 24-26 blg i wrzucić jedną saszetkę S-04 i jedną US-05. Edytowane 30 Listopada 2018 przez elroy Proszę używać poprawnie języka polskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Nie mieszałem drożdży ale jak robisz RISa 24-26 BLG to najlepiej użyć gęstwy. Zrób lekko nachmieloną 10-12 na jednym z tych dwóch szczepów i całą gęstwę daj do mocarza. Edytowane 30 Listopada 2018 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Był taki plan, ale gęstwa z podkręconego milk stouta z kakao zajeżdża trochę siarą... Nie chciałbym zepsuć piwa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 2 minuty temu, Westvleteren napisał: Był taki plan, ale gęstwa z podkręconego milk stouta z kakao zajeżdża trochę siarą... Nie chciałbym zepsuć piwa:) Powtórzę: zrób nowe piwo, jasne, lekkie, niezbyt chmielone, bez dodatków - w ten sposób uzyskasz dużo świeżej, czystej gęstwy. Bo inaczej to trochę jakby mówić: no zwichnąłem kostkę podczas rozgrzewki, więc ze zwichniętą pójdę walczyć o złote gacie zamiast przełożyć mecz i zagrać go z wyleczoną kostką i po dobrej rozgrzewce. Lasek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Ja zrobiłem blend tych drozdzy przez przypadek - nieistotne - ale piwo wyszło, przyzwoite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się