Westvleteren Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 (edited) Hej, Czy ktoś z Was mieszał drożdże? Chcę zrobić RISa, 24-26 blg i wrzucić jedną saszetkę S-04 i jedną US-05. Edited November 30, 2018 by elroy Proszę używać poprawnie języka polskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 (edited) Nie mieszałem drożdży ale jak robisz RISa 24-26 BLG to najlepiej użyć gęstwy. Zrób lekko nachmieloną 10-12 na jednym z tych dwóch szczepów i całą gęstwę daj do mocarza. Edited November 30, 2018 by zasada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Westvleteren Posted November 30, 2018 Author Share Posted November 30, 2018 Był taki plan, ale gęstwa z podkręconego milk stouta z kakao zajeżdża trochę siarą... Nie chciałbym zepsuć piwa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 2 minuty temu, Westvleteren napisał: Był taki plan, ale gęstwa z podkręconego milk stouta z kakao zajeżdża trochę siarą... Nie chciałbym zepsuć piwa:) Powtórzę: zrób nowe piwo, jasne, lekkie, niezbyt chmielone, bez dodatków - w ten sposób uzyskasz dużo świeżej, czystej gęstwy. Bo inaczej to trochę jakby mówić: no zwichnąłem kostkę podczas rozgrzewki, więc ze zwichniętą pójdę walczyć o złote gacie zamiast przełożyć mecz i zagrać go z wyleczoną kostką i po dobrej rozgrzewce. Lasek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert87 Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Ja zrobiłem blend tych drozdzy przez przypadek - nieistotne - ale piwo wyszło, przyzwoite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts