Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mieszałem drożdży ale jak robisz RISa 24-26 BLG to najlepiej użyć gęstwy.

Zrób lekko nachmieloną 10-12 na jednym z tych dwóch szczepów i całą gęstwę daj do mocarza.

 

 

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Westvleteren napisał:

Był taki plan, ale gęstwa z podkręconego milk stouta z kakao zajeżdża trochę siarą... Nie chciałbym zepsuć piwa:)

Powtórzę: zrób nowe piwo, jasne, lekkie, niezbyt chmielone, bez dodatków - w ten sposób uzyskasz dużo świeżej, czystej gęstwy.

Bo inaczej to trochę jakby mówić: no zwichnąłem kostkę podczas rozgrzewki, więc ze zwichniętą pójdę walczyć o złote gacie zamiast przełożyć mecz i zagrać go z wyleczoną kostką i po dobrej rozgrzewce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.