Lipa Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Miałem odpad, ale można ją kupić na allegro 0,5 m za 5 zł. Starczy na dwie sądy, albo kupić metr i będą 3 dłuższe sztuki. No i trzeba końcówkę cyknąć, najlepiej tigiem lub elektrodą nierdzewną. Można też zaślepić np. silikonem, ale to już trochę druciarstwo. Pzdr. anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) myslałem o takich, tylko nie znam średnicy https://www.ikea.com/pl/pl/p/laemplig-podstawka-stal-nierdz-30111087/ Edytowane 4 Lutego 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipa Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Cały zestaw i to bez roboty, ale jakie fi, cholera wie. Byle nie mniejsze, bo będzie lipa. Może ktoś już to przećwiczył i się odezwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Godzinę temu, anteks napisał: myslałem o takich, tylko nie znam średnicy https://www.ikea.com/pl/pl/p/laemplig-podstawka-stal-nierdz-30111087/ Sonda od STC-100 wchodzi bez problemu. Będę dzisiaj w piwnicy to zmierzę. anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski_68 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Zewnętrzna 8mm, wewnętrzna 6,5mm. Sonda DS18B20 z metalową gilzą wchodzi bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Jak coś mam jeszcze jedna osłonę z oferty w Giełdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Kowalski Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 A ja z pytaniem niby w temacie, ale nie do końca Na jakiej wysokości umieścili byście termometr w takim fermentorze? Czerwone pole to wymiennik ciepła w środku, zielone pole to mój termometr (kapilara + DS18B20). Jak grzałka grzeje to mam różnicę temperatur ok 5 stopni nawet. Cały fermentor zaizolowany. Różnica wysokości pomiędzy moim termometrem a dołem wymiennika ciepła - ok 2cm. Możliwe, ża na tych 2 cm aż 5 stopni różnicy się robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 A ten drugi termometr to gdzie się znajduje?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Kowalski Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 1 minutę temu, yoshko napisał: A ten drugi termometr to gdzie się znajduje?! Ten drugi to ten manualny co na zdjęciu widać, oraz jeszcze mam trzeci DS18B20 po środku wysokości wymiennika ciepła. Te dwa mają podobny pomiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi