Roy_Batty Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam Czy ok 20% słodu pszenicznego w zasypie do AIPA to zły pomysł?. Na forach panują często opinie, że max "pszenicy" to 10%. Została mi taka resztka i nie mam pomysłu co z nią zrobić. Czy piwo będzie zbyt kwaskowate i mniej trwałe do przechowywania?. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Daj wszystko . 25 minut temu, Roy_Batty napisał: Czy piwo będzie zbyt kwaskowate i mniej trwałe do przechowywania A to jakieś brednie. ebol77 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Ja dodaję 20% pszenicznego i nic złego się z piwem nie dzieje.. A czy krótszy czas przechowywania to nie wiem - nigdy nie udało mi się trzymać piwa tak długi czas :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Ja też często do AIPA, double IPA itp daje dużo pszenicy, 20% to wcale nie jest dużoWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebol77 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 A white IPA? Tam masz 50% pszenicy i jest pysznaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 U mnie w każdym zasypie jest pszeniczny, a tak jak koledzy wyżej pisali dawaj wszystko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roy_Batty Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Kalkulator podaje 19% udział pszenicznego w zasypie i tak zrobię. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się