Saladyn Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam zrobiłem ostatnio portera 17,5 blg, czy jest sens wykorzystywać gęstwe po takim piwie do kolejnej warki ?(planuje Rauchbock 16/17 blg ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 używałem gęstwy po mocnych piwach i nie zauważyłem żadnych problemów z fermentacją, start był normalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l3onsjo Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jak mocnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 19-20°Blg l3onsjo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Ja robilem BGSA 18 blg 8 na gęstwie z tego Quadrupla 23blg i wszystko ok, choć start był trochę dłuższy. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaingorn Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Podepnę się w takim razie, gęstwa po np 25 blg dla piwa 17-18 blg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 To juz raczej nie pociągnie, jak powinno.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladyn Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Nie zdecydowałem się na wykorzystanie tej gęstwy, jednak mam w zapasie saszetkę sucharów Saflager W 34/70 tylko mam mały dylemat ,czy paczuszka tych drożdży wystarczy na warkę 10l 16/17 blg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Nie wystarczy. Zrób 10 na saszetce (albo dwóch) i gęstwę daj do tego mocnego. Serio, serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi