Skocz do zawartości

Dziki chmiel


zjebus

Rekomendowane odpowiedzi

Zebrałem dzisiaj (27 sierpnia, idelany dzień na chmiel) torbę wspaniale pachnącego dzikusa. Ciekawe, że aromatyczne szyszki pochodzą gdzieś tak z co trzeciej gałązki, więc przed zrywaniem trzeba było pchać nochal w krzaki co chwilę i starannie wybierać. Bardzo dorodne wyrosły.

Aromat: z torby unosi się miły "oólnochmielowy", nawet dość mocny. Odrobina asafetdy (czosnek, bardziej nawaniacz do LPG), ale taki zapach chmielu z płota kojarzę "od zawsze". Po roztarciu dłonią prawie bez "trawy", aromat nadal obiecujący. Gotuję właśnie wodę na herbatkę. Jak nie wyjdzie nic przykrego, to jeszcze coś uwarzę na starym sprzęcie i opóźnię sobie budowę nierdzewnego, ale taki eksperyment warto zrobić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.